aannica

Thanks for the memories

31 januari

Kategori: Allmänt

Idag har vi bara slöat, sett på lite film och busat i lekrummet :) Samuel har varit liiiite tjurig men inte i närheten så tjurig som han var igår! :) Min faster kom förbi idag med tjocksockar till barnen! Så fina så! :)
 
Samuel är med Robin på garaget men dom kommer nog snart hem med pizza! Lucas sussar i sängen han var däremot gnällig, haha. Han hade väll inte sovit klart för Samuel väckte han... Föräldratips; Väck aldrig ett barn som sover ;)
 
Igår blev listnignen klar på övervåningen! tjoho! Nu är det bara 4 (!) trappsteg kvar :D det är nära nu! Blir nog att städa ur däruppe i helgen :) På söndag far ju jag och Jessica till IKEA så ska nog hitta lite saker att fylla upp rummen med ;) En större säng till Samuel blir det iaf!
 
favvo-bild från hösten :) bilden är tagen bakom vårat hus! älskart! ♥
 
 
 
 

30 januari

Kategori: Allmänt

Alltså gnäll-Samuel har varit i farten igen! Från morgon till kväll... Alltså ibland tar tålamodet slut! Han har hunnit rita på händerna i sitt lektält, det har liksom blivit hans gömma-sig-och-göra-sånt-som-man-inte-får-göra-tält! Men det roliga (eller bra, vad man nu tycker) är att han alltid kommer till mig och säger vad han gjort eller så säger han - mamma! tältet... Då vet man att han gör något som han inte får göra...
 
Han har även slagit ned en lampa idag så att den gick sönder (inte med mening). Sen så kletade han min ansiktskräm i hans ansikte igår! inte lite heller... Alltså när folk säger att det är dyrt med barn så är det inte alla grejer man måste köpa till dom utan alla grejer som man måste ersätta efter dom! Det är det som är dyrt!
 
Nä nog med att vara gnällmamma! Jag älskar mina små buspojkar! ♥
 
Nu har jag tänkt se på lite netflix! Robin är ute och bärgar, barnen snarkar så sött i sina rum :) Och själv tycker man det är lite läskigt att sova här uppe själv ;) Tur jag har min "vakthund" där nere ♥. Han vågar ju inte komma upp... Han är inte så förtjust i trappor eller trånga utrymmen...  Benz blev ju som han blev :)
 
Busted!
Samuel skulle leka med Lo på morgonen! Här är han redo - klätt på sig alldeles själv! Han blev inte så nöjd på sin mamma när han inte fick gå...
 
 
 
 

Onsdag

Kategori: Allmänt

Ja nu börjar jag bli lite lat med att blogga ;)
 
Händer inte så mycket i mitt liv det gamla vanliga, byta blöjor, fixa mat, städa, leka med barnen, hålla koll på Lucas som är vildare än vildast, hålla koll på Samuel som gör ena hysset efter det andra och sen försöka få lite ordning här hemma... Inte det lättaste men det funkar! :)
 
Samuel är ju en lurig kille alltså.... En morgon när han klev upp och kom till vårat rum så skyndade jag mig upp (så att han inte ska väcka Lucas) gick och la han i sängen och ser sen hur han är alldeles brun runt munnnen!
 
Jag; Vad har du i munnen Samuel?
Samuel; inte lördag idag...
Jag; har du tagit godis?
Samuel; mm, skräp under bordet.
 
Då har han alltså medan vi har sovit klivit upp och dragit stolen till bänken, klättrat upp på bänken för att sedan öppna skåpet där det fanns godis... Tagit ner godiset (som var i ett pappershus...julgodis) och suttit under köksbordet och tagit av pappret från godiset... Efter allt godis var slut då väckte han oss!! haha. Alltså min storakille ♥

Kom även på han igår när han gjorde samma sak när vi hade vilat... Dock fanns det inte något godis denna gång ;)
 
Ser ni vilka rynkor ungen ger mig alltså! hahaha ♥
 
 
 
 

Måndag

Kategori: Allmänt

Vi tog en morgonpromenad idag till dagis, riktigt skönt när det bara är -7 :) Lucas var ju dock vaken hela hemvägen så nu efter lite gröt och lek så sover han igen :)
 
Lucas har ju kommit på att han kan ställa sig upp så nu försöker han ställa sig upp mot ALLT! går inte alltid så bra, så det är nog dags att sätta på tyghjälmen ;)
 
Spenderade helgen i Arvids, träffade familj och vänner :) + att jag fyndade en Mairo-lampa med djurmotiv för 10:- typ det bästa med helgen, haha. Vet inte vars jag ska ha den men hittar nog en plats åt den någonstans :)
 
Robin har varit duktig ihelgen och jobbat på övervåningen, snart är det klart! bara några lister runt dörrarna och 5trappsteg sen är det klart!
 
 
Samuel fick planka hos mormor = gott!
 
 
 
Nu mååååste jag städa undan lite, blir alltid kaos hemma när vi varit borta och kommer hem igen; saker överallt, haha! :)
 
 

22 januari

Kategori: Allmänt

Vad fint det är ute nu när solen lyser lite :)
 
Igår började jag måla i våran klädkammare, det blir lite trevligare med vitt istället för dom där spånskivorna :) Sen så kämpade jag med ett sofföverdrag från h-vete! Fick väll till det hyffsat, ser då finare ut än före iaf :)
 
Vi hälsade även på gammelfarmor (Robins farmor) igår. Hon skulle börja sticka tjocksockar åt Samuel och Lucas, det behövs alltid! :)
 
Lucas har ju börjat försöka dra sig upp för saker nu... Det går väll inte så jättebra men han tar sig iaf upp på knäna :) Då blir han helnöjd! Gullungen.
 
Måste ju berätta vad klumpeduns-Annica gjorde igår...
 
Robin kommer hem och frågar vars är motorvärmarsladden och förlängningssladden med eluttagen?

Jag; eeeehh??? JAHA det måste ha varit den som jag såg i diket när jag körde hem från dagis.
 
Robin; jaha??? har du kört iväg med den i eller?
 
Jag; eeeh, nä det tror jag väll inte (A) ;)
 
Hahah fast det var precis det jag hade gjort och inte märkt det heller! Tänkte vem f*n har eluttag i ett dike, konstigt ställe att ha det på... hahaha! sen så var det ju våran ;)
 
Nä nu ska jag se lite på netflix innan Lucas vaknar och vi ska hämta Samme :) Lite lunch kanske man skulle ha fått i sig också :)
 
 
 
 

Kategori: Allmänt



helgen

Kategori: Allmänt

ihelgen har vi fixat lite på övervåningen. Robin har fortsatt att lista -det blir så fint! Jag har försökt få lite ordning där uppe + städat i Lucas rum :-) Lucas har i sitt rum en rullgardin och lampskärm från mairo med monster på. Såg att det finns sängkläder med monster också!! åh blev lite kär. Dock kostar dom 800:-... Så blev ju liiiiiiiite snål, kanske lite mycket för sängkläder ;-)

Samuel har varit såååååå gnällig idag alltså vissa dagar vill man ju bara radera och börja om på nytt. Ingenting har varit bra och lyssnat har han då inte heller velat göra... Hoppas på en bättre dag imorgon!

En bild på sötaste (tjur)ungen ♡




lördag

Kategori: Allmänt

Denna dagen har och kommer fortsätta inne...usch så kallt!

Robin och Samuel är och skruvar i garaget (på jobbet). jag och Lucas chillar i soffan under en filt, mysigt ♡

Lucas är helt galen i telefonen så detta funkar inte längre ;-) ha det bra!!










friiiiday

Kategori: Allmänt

Ska snart hämta Samuel på dagis, Lucas sover i sängen så ska snart ta upp han... Ogillar verkligen att väcka han när han sover så sött :)
 
Jag och Lucas har iaf varit och handlat. Tummen upp till tanten i kön som underhöll Lucas medan jag la upp varor på bandet! Dom är ju för söta dessa tanter :) När vi kom hem somnade Lucas och jag har hunnit skurat golven + plockat undan massa leksaker och startat en tvättmaskin! Duktig duktig...
 
 
Hoppas på att få upp lite mer lister i helgen! Vill verkligen att Lucas ska sova i eget rum :)
 
Nä bäst att ta upp Lucas och hämta Samme från dagis! :)
 
 

torsdag

Kategori: Allmänt

tog en promenad till dagis imorse, skönt.

Det går så bra på dagis. Samuel trivs verkligen där. Det är ju så roligt när han berättar vad han gjort också, låter ungefär såhär; -lekt ute-gick in-sen kissade jag! jättemycket. och ätit...Det sammanfattar typ hans dag ;-)

just nu vilar Lucas och samme är med Robin och hälsar på farfar :-) jag ska ta och starta en tvättmaskin...




hurtig

Kategori: Allmänt

Gick och hämtade Samuel från dagis. Fick lite bråttom när vi var påväg härifrån 12.35 och skulle hämta 13.00... Men 13.00 var vi framme så jag höll ett rätt så bra tempo! Vet inte hur långt det är men en bra bit iaf :) Hem hade vi ett betydligt lugnare tempo ;) Så nu sover Samuel i vagnen...
 
Lucas far fram och tillbaka här hemma och letar skräp!! (känns det som iaf)
 
Uppdrag hitta nycklar är förresten - slutfört!!
 
Nu ska jag dricka kaffe och städa undan lite. Känns som att jag alltid skriver att jag ska städa... Men det tar aldrig slut! Kommer bara mer och mer, tror leksakerna förökar sig på nätterna!
 
 

14 jan

Kategori: Allmänt

Samme är på dagis, Lucas och jag har städat lite i tvättstugan (mest jag) haha. Försöker hitta mina husnycklar så här ska det städas överallt tills jag hittat dom!
 
Lucas första tand har kommit fram :) ääääntligen, har ju sett den där tanden hur länge som hellst men nu är den då framme :) Storkillen!
 
Nä nu blir Lucas otålig (inte den lättaste att ha i knä och blogga samtidigt). Fortsätter med sökandet ist.... ;p

mobilblogg

Kategori: Allmänt

testar att blogga via telefonen och det funkar ju det också! :-) blir en lugn kväll framför tv:n. barnen sover så nu ska jag dricka kaffe och läsa en skvallertidning, egentid när den är som bäst! ;-)

försöker mig på en bild också... inte lätt att få ett kort på Lucas som aldrig är stilla ;-) ♡







13 januari

Kategori: Allmänt

Lucas var lite tjorvig igår så satt uppe med han till elva sen la jag han isängen och båda somnade...
 
Sen vaknar jag av att han gråter men han gråter så långt borta, och när man är nyvaken och halvdrömmer så tänker man ju inte så klart... Hann tänka -"vars f*n har jag lagt han?", -"Varför har jag lagt han där nere i trappen?" (hahahaha). Kollade i sängen och han låg inte där så fick lite tvärpanik, har jag lagt han i trappen??! (varför jag fick för mig att jag lagt han i trappen vet jag inte...) Gick upp och hörde att han var i tvättstugan. Där stod Robin och bytte bajsblöja på han och jag hade inte ens hört att han tagit upp Lucas (vilket jag oftast gör). Så efter det fick Lucas sova i våran säng :)
 
Samuel gick upp 6 så Robin gick upp med han och jag låg kvar i sängen en stund med Lucas, så mysigt så! :)
 
Igår pysslade jag lite i bebisböckerna, så kul så :)
 
Vi har ätit frukost och nu väntar vi på att fara till dagis :) ha det fint!
 
 

söndag

Kategori: Allmänt

Här blev det morgon halv sex. Robin däremot fortsatte att sova... Gjorde välling till båda och sen lekte vi till halv åtta då blev Lucas trött så då sparkade jag upp Robin så att jag kunde sova en stund med Lucas :) Robin trodde ju typ att vi nyss hade vaknat eller nått för han kommer in med välling till Lucas...
 
Jag; Vad är det?
Robin; Välling till Lucas??...
Jag: Men han har ju redan fått det för länge sen...
Robin: Mutter, mutter @!!#:@#! (tyyyyp)
 
Sen hör jag hur han gör välling till Samuel (!!) haha.... Orkade inte säga åt han så Samuel fick två vällingflaskor imorse, mätt blev han iaf ;) 
 
Vi kommunikationsproblem? Nejnej inte det! ;)
 
Söndagar är alltid så sega... Imorgon är det då dagis för Samuel, ska lämna han där från 10-12,30 så hoppas det går bra :)
 
En kaffekopp ska jag väll hinna med innan barnen vaknar från vilan? ha det fint :)
 
 
 
 
 

11 januari

Kategori: Allmänt

Skönt med lite snö ute, blev ljusare och man blev genast piggare! :)
 
Sitter och väntar på att barnen ska vakna efter vilan... Inga stora planer idag, Robin är och bärgar den där lastbilen...
 
Nu vaknade Lucas iaf :) Ha en bra lördag!

Freeeeeeeeeeeeeeeeeeeedag

Kategori: Allmänt

Det är skönt med helg = Robin är hemma (för det mesta) och man känner ett slags lugn = Skönt! :) Dock så är inte Robin hemma just nu utan det var någon lastbil som inte kunde hålla sig på vägen....
 
Barnen sover då, tror Samme somnade så fort han slog i kudden :) Lucas däremot han surrade på ett tag innan han blev tyst så jag antar att han också sover :p
 
Lucas tar sig ju fram nu och Samuel tycker väll inte riktigt om det för att Lucas tar hans leksaker haha. Idag så blev Samuel less på att Lucas jämnt skulle komma och ta det som han hade så han satte sig i sängen och lekte där istället haha :) Inte lätt att vara storebror ♥
 
Imorgon hade jag tänkt att vi (Robin) skulle sätta upp lite lister i hallen, det låter väll som en bra idé? :D
 
Nu ska jag nog göra mig lite saft (nykterist-Annica) och slå igång en film på netflix...

9 januari

Kategori: Allmänt

Andra dagen på förskolan och det går jättebra! Imorgon skulle vi vara ute och leka så då har vi nog tänkt gå till förskolan. Skönt att äntligen kunna gå till dagiset! :)
 
Ätit lunch och nu sussar ena barnet och det andra ligger och pratar i sängen... Jag hade också tänkt sova en stund bara Samuel somnar så.
 
Igår småfixade jag lite på fotoväggen och städade lite där uppe. Vill så gärna flytta upp dit så att Lucas får sova i eget rum! Men lite småjobbigt när inte hallen är klar, det blir så mycket som står ivägen och dammigt när man ska såga och sånt... Får nog vänta en liiiiiten stund till men snart så! Golvet är då lagt bara kvar i trappen nu och sen lister! läääääängtar!
 
 
 
 
 
 

:@

Kategori: Allmänt

Måste bara skriva av mig lite... läste en blogg och blev sådär tvärarg som man kan bli!
 
Blir så less på folk som säger -"skaffa barn har blivit en trend". Tror verkligen folk att man skaffar barn för att ha dom som nån accessoar??
 
Jag tror inte alls att det blivit någon trend utan att det uppmärksammas bara på ett helt annat sätt genom facebook, bloggar, twitter, instagram osv... Om man tänker efter så var det nog lika vanligt att man skaffade barn i tidig 20(eller vid 18)-årsålder förr som nu.
 
Mina föräldrar var 22 när dom fick min storebror och då tänkte nog inte ens någon på deras ålder utan dom var mogna för barn och skaffade barn, så enkelt är det!
 
Sen när ens vänner får barn kanske man själv börjar tänka på att skaffa barn men inte skaffar man bara för att skaffa, helt sjukt att folk tänker så! -"Hon blev ju bara gravid för att alla andra är det".... Så funkar det inte! Det är sjukt mycket jobb och man måste verkligen offra allt för detta lilla liv, så det är inget man bara gör för att det är en "trend"...
 
Tack för mig!

8 januari

Kategori: Allmänt

Barnen (låter som om jag har massa barn) har fått lunch och ligger nu i sängen för att vila. Lucas sover redan men Samuel ligger i sängen och sjunger binka lilla stjärna, så fint så!
 
Samuel hade sin första dag idag på nya dagiset och det gick jättebra! Han ville inte ens följa med hem så det är ett bra betyg! :) Han sa när vi kom hem att det var roligt på dagis och sen tyckte han det var roligt/konstigt att vi hälsade med våra namn -"Annica,Robin, Annica, Robin, Annica" går han runt och säger ;) gullunge.
 
Dagens föräldratips!; Låt aldrig era barn leka med husnycklarna (gäller även alla andra nycklar också), risken är stor att dom kommer bort.... Hittar inte nycklarna någonstans!! Jag borde veta bättre eftersom det inte är första gången dom kommer bort....
 
Syskonen Lindgren ♥
 
 
 

Tisdag

Kategori: Allmänt

Alltså man vet ju knappt vad det är för dag idag... Tur att Samuel ska börja på dagis så att man får någon ordning på dagarna.
 
Ett barn ligger i sängen och sover, ett kvar som ska i säng men pappan och Samuel är och hälsar på farfar så det blir en lite senare kväll för Samuel ikväll :)
 
Idag har vi mest bara lekt och sen så har jag påbörjat min fotovägg i trappen, ser lite naket ut just nu men det ska ju upp en massa fotoramar så det kommer nog bli bra! :)
 
Dagens föräldratips är; köp massor av batterier, ni lär behöva dom! AA, AAA och sånna där runda skitbatterier som finns i tusen olika storleker köp allihop! Leksaker älskar batterier och Robin tror att leksaksaffärer och batteriföretagen samarbetar, vilket dom nog gör! så köp batterier så behöver inte era barn bli ledsna när leksakerna slutar låta ;)
 
Nä nu ska jag göra mina måsten och sen lägga mig i soffan och glo på tv eller kanske lite Netflix mer än så orkar jag nog inte göra ikväll! :)
 
Favvo-bild från i somras! S ♥ Tänk att vi har det såhär fint på sommaren! Skuthamn ♥
 
 
 
 
 
 
 
 

7januari

Kategori: Allmänt

Imorgon börjar inskolningen på den nya förskolan... Hoppas att Samuel kommer trivas men det tror jag nog eftersom han känner så många av barnen som går där :)
 
Samuel har varit blöjfri nu i mer än 2veckor både dag och natt! Han är så duktig så! Fast det har ju hänt några olyckor (på nätterna)...
 
Just nu vilar barnen, eller Samuel har inte somnat än utan jag hör att han leker med lego i sängen så bäst att ta tag i det och sen starta en tvättmaskin. ha det bra :)
 
 

pyssel-annica

Kategori: Allmänt

Ikväll har jag pysslat på lite grann... Blev två kuddar med ugglor på och sen gjorde jag om två stolar med tapet, så nu passar dom in fint där uppe i hallen. Bra att ha lite extra stolar som faktiskt kan stå framme och se snygga ut ;)
 
 
 
 
 

Måndag

Kategori: Allmänt

Sytt klart kuddarna nu blev totalt 4st. tror jag ska sy kuddar av några andra gardiner också :) blir finfint ju!
 
Nä jag hann inte skriva så mycket mer... Samuel vill att jag ska komma till hans rum NU!! Vi ska tydligen bygga lego eller flyga helikopter ;) ha det bra!
 
 

4jan

Kategori: Allmänt

Idag är det 7månader sedan Lucas kom till världen! Här var han pytteliten ↓ ♥ ♥ ♥
 
 

Lördag

Kategori: Allmänt

Blev morgon klockan 6 här. Fast jag somnade på soffan medan vi kollade på barnprogram och ett tips till alla föräldrar är; GÖR INTE DET!! Samuel hade hämtat en rulle toapapper som han sedan hade dragit ut över hela golvet och jag hade också blivit pyntad med toapapper... Städa upp fick han göra själv. Tokunge ;)
 
Igår tänkte jag på en sak medan jag var och handlade med Lucas... Det var en mamma där med en son i Samuels ålder lite yngre kanske, han hade väll typ nyss lärt sig uttrycka sig själv med meningar. Den här mamman pratar med sonen heeeeeeela tiden - "nu ska vi hitta bacon", -"ser du vart baconet är", - "vad tycker du vi ska köpa?" osv.

Fråga nr 1 som jag tänkte var; "- Får du något vettigt svar från den där ungen som står och pillar sig i näsan?"
Fråga nr 2; Gör jag också så där?
 
Svaret på fråga nr2 är nog; JA! Alltså man tänker inte på det när man har med sig ungen men nu när jag hade med mig Lucas så störde jag mig så himla mycket på denna mamma! Men sen kom jag på att så där låter jag också mot Samuel och NEJ man får inget bra svar (om ens något svar) från en 2åring som bara vill ha glass när man är och handlar. Så jag ska tänka på att inte fråga onödiga saker till min 2åring för man ser ju helt crazy ut...
 
Samme är med pappan och skruvar i garaget, Lucas sover och jag ska nog ta det lugnt en stund innan mina föräldrar kommer och hälsar på. ha det bra :)
 
 
 

fredag

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit ute en stund, sviinhalkigt idag också!! tog oss nästan ingenstans... Sen har jag försökt städa och tvätta = nästan omöjligt med två små som ska följa varenda (!) litet steg man tar. Lite finare blev det väll, städa får man göra när man blir gammal ;)
 
Fick hjälp med tvätten tidigare idag; 
 
 

Kategori: Allmänt

 

torsdag

Kategori: Allmänt

Det var inte så roligt att vara ute och gå när det regnar och är sviiinhalkigt! speciellt inte med en Benz som ska dra och lukta på allt! kastrering nästa!... Samuel tyckte inte heller att det var så roligt att vara ute, han bad om att få gå in. Fast han kanske var hungrig :)
 
Till Lunch gjorde jag potatis-broccoli- och skinkapure till Lucas och det tyckte han om! +poäng till mig som gjort något som han gillar ;)
 
Igår städade jag ur skåpen i köket så nu är det mer ordning där ;) jag är nog expert på att få oordning i skåpen när jag behöver något. Samma gäller min garderob, ser ut som någon spytt upp kläder där inne! Det får väll bli mitt andra projekt ;)
 
Barnen sover nu och jag har hunnit göra om Samuels laban-gardiner, klippt av och fållat upp gardinerna och gjort kuddar av resterna eller har bara hunnit göra 1kudde, blir då iaf 1 till kanske 3 om tyget räcker :) gick väldigt fort. Har lånat mammas symaskin, man kanske skulle ha skaffat sig en egen är ju ändå bra att ha!
 
 
Nu går det bra att blogga igen! Tycker det är ganska roligt också eller det är roligt att gå tillbaka och minnas! :) ha en bra dag, kanske skriver något mer senare ;)
 

torsdag

Kategori: Allmänt

Försöker blogga ett snabbt inlägg samtidigt som Samuel sitter i mitt knä och säger -blixten mamma!! blixten! se blixten mamma! Vi väntar på att Lucas ska vakna för då ska vi äta mellis och sen gå ut en sväng, det är ju alltid lika intressant att se vem som börjar gråta först... kanske min tur idag? :P Vi är kaninvakt och ska gå dit och pyssla om kaninen innan familjen kommer hem. Nä nu ska vi se på BLIIXTEN!! orkar inte med tjatat något mer ;) skriver mera sen då! :) Ps. vad duktig jag är på att blogga!!

gounge

Kategori: Allmänt

1 januari

Kategori: Allmänt

Ja mitt nyårslöfte är ju att försöka blogga mera! Så bäst att börja då...
 
Nytt år. Vi firade här hemma med syster + familj, god mat och livliga ungar, Samuel var vaken till halv tio och jag gick och la mig elva (!) som småbarnsförälder orkar man inte längre iaf inte jag. Lucas tjorvade från klockan 1-5!! och sen vakande Samuel 6! Men Robin fick gå upp med han så jag kunde få sova lite mer, skönt! :) halv nio blev det morgon så det blir nog en tidig kväll.
 
Gud vad det smällde igår, trodde att det skulle vara lugnt här men tydligen inte. Tur man har en hund som är för trög för att uppfatta vad det är som låter ;) haha.
 
2013 var ett mycket bra år. (får skriva om det senare)
 
Detta år börjar man då som ogravid haha jag överlåter det till andra iår ;) mycket som kommer hända detta år... Lucas första steg, ord, första födelsedagen och Samuels tredje födelsedag (storpojken). Och mycket mer såklart!
 
Nu medan ungarna sovar ska jag lägga mig på soffan och vila :) ha det bra!