aannica

Thanks for the memories

31

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit duktiga! Har dammtorkat Samuels rum och det behövdes verkligen! Jag älskar Benz men hatar allt hundhår! Det far verkligen överallt... Sen har vi vilat en stund, så skönt. Och nu har vi dammtorkat i vardagsrummet så då är det bara köket och vårat sovrum kvar :) Samuel går runt med en egen trasa och "städar" men nu har han hittat mina nycklar som han springer omkring med ;P
 
Jag längtar till våran lilla "L" kommer, gick in i vecka 22 idag! Det känns väldigt långt borta just nu men det kommer säkert gå fort, vi har ju lite att fixa innan han kommer :) Fast egentligen är det inte så bråttom med rummen eftersom han kommer sova med oss dom första månaderna, men det skulle vara skönt att få det bortgjort.
 
Mitt lillhjärta ♥ som blivit så stor!

lilla bus

Kategori: Allmänt

Idag har Samuel busat och busat! Hade tänkt att vi skulle äta mellis i soffan så han fick en banan och efter ett tag så sprang han till köket, tänkte inte mer på det eftersom vi inte har något skadligt framme... Sen hör jag hur han säger -"gott, nammnamm" DÅ kommer jag på att Benz vattenskål är nere och där stod Samuel och doppade banan i vattnet!!
 
Sen har han lyckats välta en kruka så det hamnade jord i gardinen som han sedan på något vis fick över sig, han hade jord överallt! Fick rensa både öron och näsa! Inte har man tråkigt här inte ;)
 
Robin har en körning kvar nu och jag har beställt hem semlor (!) gott! :D Sen får vi se om det blir något gjort på övervåningen ikväll man kanske får lite energi om man äter en semla ;)

30 januari

Kategori: Allmänt

Ändrade planer för dagen... Samuel har feber så vi stannar inne och tar det "lugnt" haha han är ibland mer vild än tam den där grabben! Han har inte förstått att man ska ta det lugnt när man är sjuk... Fast han har vilat sen tio/halv elva så han behöver kanske bara lite sömn. Har försökt få han att titta lite på tv och ta det lugnt men nej det är inte alls intressant att titta på tv, högst 2 minuter kanske haha ;)
 
 

Onsdag

Kategori: Allmänt

Vaknade nyss av att jag var så himla kissnödig, det måste ju nästan vara det värsta med att vara gravid ;) Samuel sover då fortfarande men han vaknar nog snart och då ska vi käka lite frukost.
 
Igår var vi ute på en promenad och Samuel ville inte åka vagnen utan han ville gå så lite små jobbigt med Benz i ena handen och barnvagnen i andra och Samuel på andra sidan vägen! Men man är väll kvinna och kan göra flera saker samtidigt ;) Tur att våran gata är väldigt lugn så det kom då inga bilar så Samuel kunde gå i sin lilla värld.
 
Idag ska vi nog vara ute och leka det är ju nästan + grader. Samuel tycker det är roligare nu att vara ute så bara att passa på :) Sen när Samuel ska vila ska jag nog slipa lite i rummet på övervåningen - det går framåt!
 
Nu har Samuel vaknat så godmorgon på er ;)
 
För någon dag sedan så lekte vi med playdodeg, även om vi inte hade några formar (måste köpa) så tyckte Samuel det var roligt med att plocka i och ur en burk. Sen hade han ju "lilla" kaveln också haha...

28 januari

Kategori: Allmänt

Som förälder är man ganska van vid att det kanske inte är det bästa bordsskicket när man ska äta! Här slängs det mat på golvet, pruttar, kladdas med maten över hela ansiktet och nyser i maten! haha... Visst är det rart med barn ;)
 
Idag var vi på mvc, lyssnade på hjärtat och tog stick i fingret, usch vad jag ogillar det men det måste ju göras! Järn värdet var samma som på inskrivningen både jag och barnmorskan blev chockade över det. Men skulle väll ändå börja med järntabletter iaf en om dagen! Med Samuel var jag tvungen äta 2st om dagen från vecka 20- han föddes typ haha!
 
Nä nu ska jag och Samuel busa till det är dags för han att sova! :)

vecka 21

Kategori: Allmänt

Här kommer den första och kanske sista magbilden haha ;) Nä jag ska försöka ta några iaf så man har att jämföra! :)  lite mage har man väll fått men framifrån syns det inte så mycket än :p
vecka 21 (20+4)
 
Idag ska vi fara till mvc och mäta + lyssna på hjärtat sen ska dom väll sticka i fingret också! usch! Nu ska jag göra oss redo för att fara! ha det bra :)
 
 
 

lördag

Kategori: Allmänt

Funderar på vad man skulle ha gjort resten av dagen... Samuel vilar men vaknar nog på en stund och jag har fixat på övervåningen men fastnade när jag inte riktigt vet hur jag ska gör haha så får vänta på experthjälp från Robin ;) Städade iaf upp all tapet som låg på golvet så lite nytta har man väll gjort! :)
 
Hade tänkt ta kort på magen så ni får se hur den växer haha tycker att jag bara ser tjock ut ;D Jag tror Robin är lite rädd för mig eller kanske inte mig utan mina hormoner! Dom är inte att leka med just nu haha! ;) Och allt som han gör är irriterande och då menar jag verkligen allt! Han behöver bara sitta på fel sätt eller titta på mig så får han en spydig kommentar men tur att det inte varar så länge! Bara 137 dagar kvar Robin... ;)
 
Lite lunch kanske...
 
Benz har jämt så ledsna ögon på kort men söt ändå! :)

 
 

24

Kategori: Allmänt

Torsdag idag va? Slutade redan vid halv två så gjorde lite ärenden innan jag hämtade Samuel halv tre på dagis! Har köpt målarfärg, spackel, tapetlim och renoveringsduk så nu är det bara börja fixa med rummet/rummen där uppe :)
 
Svärfar hade inbrott i tisdags? och sen dess är man ju lite nojjig när man kommer hem och undrar om någon har varit in i vårat hus eller om det fortfarande är kvar en inbrottstjuv där inne, tur vi har våran vakthund Benz haha... Som tur är så har det då inte varit någon i vårat hus än ;) hoppas dom åker dit!
 
Nu ska jag fixa lite i rummet på övervåningen! :) ha det fint!
 
haha en underbar bild på Samuel!
 
 

monday

Kategori: Allmänt

Hemma på en liten rast innan min sista körning! Varit ute på en promenad med Benz, och jag förstår inte hur mycket kiss han rymmer han tömmer säkert 5 liter på en promenad haha!  Det är ganska lugnt på måndagar så jag slutar redan vid tre så blir att hämta Samuel lite tidigare från dagis! :) Sen måste vi handla lite...
 
Sitter just nu och dricker en kaffekopp, har äntligen fått tillbaka mitt "kaffesinne" haha ;P Med både Samuel och bebis så har jag inte kunnat dricka kaffe från början av graviditeten till vecka 20 ungefär, sjukt! :) Det har bara smakat illa men nu smakar det som det brukar! :P
 
Nä ska försöka göra lite nytta nu under min rast, ha det fint!

Söndag

Kategori: Allmänt

Tycker om att "anonym" säger att dyrast är bäst, undra om åkpåsen blir bättre nu när jag skriver att nypriset var 700kr ? oj nu blev den genast lite varmare hahaha ;D Nog energi slösat på det...
 
Robin ger Samuel lunch och efter det ska Samuel sova en stund och jag ska nog fixa lite på övervåningen :) Samuel har hjälpt oss att riva tapet, han var så duktig. Funderar lite på vad man skulle ha för tapeter i barnrummen, kanske något som dom kan växa med eller något barnsligt gulligt ;D
 
 

lördag

Kategori: Allmänt

Idag var det äntligen lite uteväder! Hela familjen var ute på en promenad, Samuel ville gå mest och oj så duktig han är! :) Sen när Samuel tog en powernap så passade jag på att skura golvet, det behövdes verkligen! Sen var det full rulle när han vaknade till för en stund sen... Nu sussar han så sött :)
 
Väntar på att Robin ska komma hem och då ska vi äta efterrätt! chokladpudding och vaniljglass eller vaniljkesella ;) har inte riktigt bestämt mig! :P kanske blir en blandning haha. Sen blir det nog en film på det på våran stor tv! Vi har köpt en 47" lite skillnad från våran förra på 37"(?)
 
Kollade lite på villervallas sida och hittade en åkpåse för 350:- billigt tycker jag och vi behöver en för den som vi har nu ska syrran ha tillbaka så jag beställde den åkpåsen! :)
 
 
fin va? :)

17 januari

Kategori: Allmänt

Samuel måste vara världens mest hjälpsamma pojke! Han ska verkligen hjälpa till med allt, tvätta, städa, plocka ur diskmaskinen, lägga på ved i kaminen eller iaf ge mig vedpinnar och nu senast skulle han hjälpa mig att vattna blommorna! haha det gick dock inte så bra men om han verkligen vill hjälpa till så låter jag honom göra det bara passa på så länge som han vill hjälpa till ;)
 
Jag och Robin har bestämmt att skjuta upp på bastu/toa bygget och istället göra iordning sovrummen på övervåningen så vi kan flytta upp när bebisen ska sova i eget rum! :) Det kommer nog bli bra!
 
Jag har ju trott hela graviditeten att det är en tjej som jag bär på men igår på ultraljudet hade våran "tjej" en snopp istället ;) haha så vi ska ha en till pojke! jag som alltid velat ha två pojkar! Är så glad :D Man ser snoppen tydligt på ultraljudsbilden nedan, om man vet var man ska titta ;P Så nu behöver inte jag och Robin strida om något flicknamn, vilken tur för oss det kunde ju ha slutat illa annars!
 
Samuel saknar sin pappa! (jag med) puss på han :)

kallt

Kategori: Allmänt

Vaknade klockan 7 av att det var så jävla kallt! Steg upp och då hade luftvärmepumpen stannat av! Det var 16° inne och -28 ute, ringde till Robin och frågade hur jag skulle få pumpen att fungera! Det var tydligen bara slå av och på den :D haha. Men fick order om att hämta in ved så att vi kan elda istället så bara klä på sig och ut i snön! Det var ju inte det lättaste att bära men är man envis så går det mesta! ;) Så nu har vi gjort upp eld och lite varmare har det då blivit...
 
Hade ju tänkt fara till barnens hus idag men om jag känner min bil rätt så vill den nog inte starta idag även om man har i motorvärmare! ;) så vi får ta det en annan gång och istället stanna hemma och elda!
 
Nä bäst att hålla elden vid liv ;) ha det bra!
 

ultraljud

Kategori: Allmänt

Denna dag har gått fort har varit på ultraljud och sen har jag och Samuel städat i våra garderober kanske inte det lättaste att göra med Samuel som drar ut allt och far iväg med det! :) Men nu är det gjort skulle bara ha behövt rensa bort lite kläder också. Sen har vi lekt och badat och nu sover han eftersom han inte hade sovit så mycket på dagis. Samuel hade ätit mycket till lunch, en palt och en plätta efter det hahaha mitt lilla matvrak! Men han har ju som sagt lite att ta igen efter magsjukan... Och på tal om magsjuka så går det magsjuka på Samuels dagis!! Hoppas han inte åker dit igen! Det borde han väll inte göra? han har ju redan haft magsjuka 2 ggr så vi skippar en tredje hellst! :)
 
Idag var äntligen dagen då jag fick se våran bebis! 12 juni blev det beräknat att den skulle komma! :)
 
bebis ♥
 
haha någon som ser vad det är för sort ? ;)
 
 

15 januari

Kategori: Allmänt

Hittade ett usb-minne och var tvungen att kolla vad som fanns på det, och det fanns kort från när Benz var valp och lite festbilder och balbilder :)
 
Imorgon får jag se den lill* jag läängtar ihjäl mig snart! Jag återkommer imorgon med bilder på bebis :) 
 
Nu ska jag göra mig en macka eller två och sen slappa framför tv:n! Ha det bra!
 
lillbenzen <3
 
 

måndag

Kategori: Allmänt

Jag och Samuel är hemma igen och pappa Robin är i gällivare.
 
Alltså det här med namn till bebisen är inte det lättaste, och när Robin nekar alla mina förslag blir jag på så dåligt humör ;) Det blir ganska lätt om det är en kille men om det är en tjej så kommer vi nog aldrig komma överrens! Hoppas att Robin ändrar sin åsikt om mina namnförslag innan hon/han tittar ut! :D  ni kan ju ge tips på namn till oss!
 
Igår när jag hade lagt mig så fick jag världens sparkar, tror att någon gjorde en volt eller två där inne.
 
Nu ska jag och Samuel vila och efter det blir det nog mellis och en promenad, måste verkligen köpa en pulka eller en bob till han, det får bli nästa gång vi far till barnens hus! :)
 
 

torsdag

Kategori: Allmänt

Idag har jag jobbat och Samuel har varit på dagis, han ville inte sova på dagen så vi hade en tjurig liten unge nu på eftermiddagen och för en stund sen fick han gå och lägga sig för natten :)
 
Har städat undan lite för imorgon åker hela familjen till arvids och hälsar på :) Sen åker Robin vidare mot gällivare där han ska vara en hel vecka får se om vi klarar oss själva utan han den veckan! Han missar ju ultraljudet :/ vi får se om jag kommer säga till han vad det är för kön hehehe ;)
 
Nä nu ska jag packa lite! ha det bra!
 
haha sötunge! :)

uschbläfy!

Kategori: Allmänt

Blev inget jobb idag eller dagis vi har magsjuka! Samuel har diarre och jag har spytt som en kossa inatt! Inte så lätt att ha energi till att ta hand om Samuel men bara gilla läget och dricka blåbärssoppa ;P Känner mig lite less på det nu faktiskt. Men jag har iaf inte spytt sen klockan 7 imorse så det är ju bara hoppas att jag inte behöver spy någon fler gång! Inte roligt när Samuel har diarre och man själv mår illa! Håller på att spy så fort jag ska byta blöja! haha rolig info va? :P Men tror det kan vara över för han med nu, han är då iaf pigg och äter bra :)
 
Nä men annars så lever jag väll fast jag känner mig mer död än levande just nu! Ska försöka få i mig något att äta, bebisen är nog hungrig. ha det bra!

v19

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit till Luleå en sväng och släppt av faster Malin och Madicken på tågstationen, snacka om sistaminuten ;) Det blev så tyst och tomt när dom for hem. Samuel och jag har haft en slöar dag med mycket sömn ca; 3h efter lunch blev det hehe. Skönt för både mig och Samuel.
 
Imorgon blir det jobb för mig och dagis för Samuel ska även försöka klämma in ett arbetsförmedlingsmöte på förmiddagen.
 
Gick in i vecka 19 idag, tycker att tiden går mycket snabbare denna gång man hinner ju knappt med. Nästa vecka är det ultraljud! lääääängtar att få se den lill* (tror det är en tjej) vi ska nog tjuvkolla denna gången också även om det inte är 100% men dom hade ju rätt att Samuel var en kille iaf ;)
 
Nä nu ska jag äta lite ananaspaj och titta på tv, ha det fint! :)
 
Kusinerna Lindgren ↓
 
 
 

bläsöndag

Kategori: Allmänt

Denna dag kunde ju ha börjat bättre... 4 vuxna som spytt, vi tror att det är matförgiftning... Jag har dock bara spytt en gång så det kan ju vara bebisens fel så jag kanske klarade mig iaf :) 3liter blåbärssoppa senare så är vi iaf lite piggare ;) nu har vi en ananaspaj i ugnen som vi snart ska äta upp! (förhoppningsvis)
 
Åh min lillkille som blivit så stor! <3

Nytt år!

Kategori: Allmänt

Nytt år med nya möjligheter!
 
2012
har gått så fort, kanske för att man har Samuel som tar upp 100% av ens tid ;) Tänk att Samuel blir 2år i år! Känns dock som att detta år kommer att börja lite segt eftersom att vi har ju något litet att vänta på ;) I början på juni ska vi ha en liten bebis och Samuel ska bli storebror, Vi är så lyckliga över detta och nu hoppas vi att tiden ska gå fort! :) Fick känna de första sparkarna på julafton! Vilken julklapp, absolut den bästa! <3
 
Samuel har haft magsjuka under mellandagarna och detta vill jag inte vara med om igen! Usch så hemskt. Men man kommer väll vara med om några fler också... Förhoppningsvis så är han nog stor då att han kan säga att han mår illa :P
 
Vi har förresten gått in i vecka 18 nu! så snart halvtid! :D
 
Nä nu ska jag städa lite innan jag och Samuel ska köra till Luleå och hämta faster Malin och Madicken! :)
 
ha det fint!