aannica

Thanks for the memories

skillnad

Kategori: Allmänt

Man kan märka en viss skillnad mellan graviditeterna...
 
Med Samuel mådde jag hur bra som hellst, inget illamående eller något sådant. Var inte så känslig för lukter heller. Denna graviditet mådde jag piss dom första 3 månaderna med illamående och trötthet. Var jätte känslig för lukter och bara jag öppna kylskåpet och kände lukten av pålägg eller något så var jag tvungen att spy!
 
Med Samuel var jag jätte känslig alltså överkänslig x3, jag började gråta när det inte gick som jag ville, när Robin jobbade istället för att vara med mig, när benz drog i kopplet eller om ketchupen var slut! Allt kunde få mig att gråta. Denna gång har jag inte ens gråtit en enda gång eller jo en gång i början av graviditeten när Robin låg och sov och inte ville byta bajsblöja på Samuel (jag kunde verkligen inte byta för jag höll på att spy) då fick jag ett frispel och börja gråta! Robin hoppade upp och gick och bytte blöja ganska snabbt! :P Jag är inte alls lika känslig nu men jag är mer irriterad på Robin än förra gången! Allt som Robin gör är irriterande men jag tror att det har blivit lite bättre nu ;) Alltså det kan ju inte vara lätt att vara Robin ibland, att han står ut är ju helt otroligt ;P
 
Sen är det ju lite skillnad att vara gravid när man redan har ett barn att ta hand om. Dagarna går mycket snabbare än när jag väntade Samuel, och all tid går ju åt att ta hand om Samuel så att man är gravid skjuter man åt sidan tills det blir kväll och Samuel ska sova då kan man äntligen lägga sig i soffan och mysa med magen + känna sparkarna :)
 
 

torsdag?

Kategori: Allmänt

Allt detta kissande tidigt på morgon är verkligen ingen hit! Man försöker att hålla och hålla men tillslut går det ju inte längre så var tvungen att kliva upp och efter det blev jag ju pigg! Alla andra sover till och med Benz han har inte ens hälsat på mig, lathunden! ;) 
 
Man kanske skulle passa på att äta frukost, inte ofta man får äta själv när Samuel jämt ska smaka ;)

27 februari

Kategori: Allmänt

vab, vab och åter vab... Känns som Samuel har varit sjuk hela 2013. Feber är det denna gång men tror att det har något med tänder att göra eftersom att han är och pillar i munnen hela tiden. Försökte kolla i munnen och alla tänder har kommit fram men inte växt ut helt så jag vet inte riktigt... haha :)
 
Samuel fick nyss en risifrutti och sen fick han gå och vila. Han somnade direkt han la sig på kudden tror jag, min lillsjukling :)
 
All denna leksaksmat fick Samuel i julklapp av sin moster och ska jag berätta hur glad jag är över dom?? Nä dom är överallt, ÖVERALLT! Men Samuel gillar dom och det är nästan det enda han leker med just nu + diskstället med tallrikar, muggar, bestick mm. som han fick av sin faster, haha :P

tisdag

Kategori: Allmänt

Man hinner mycket när man kliver upp i tid.
 
Varit ute på en promenad med Samuel och Benz och efter den hoppade vi in i bilen och körde till mvc :)
 
Allt såg bra ut och jag har gått upp 5kg! Och sf-måttet låg på 24. Här är en bild på magen och jag tagen igår vecka 25 (24+5) ↓
 
Samuel som tycker att det är lite för soligt idag. Måste verkligen köpa solglasögon till han!

för ett år sedan...

Kategori: Allmänt

Såg Samuel ut såhär och då tog han sig fram med hjälp av gåstolen, nu ett år senare springer han fortare än blixten ;)

25 feb

Kategori: Allmänt

Jag, Samuel och Benz var ute på en promenad imorse. Samuel åkte bobben och det går så mycket bättre att gå ut och gå när man inte behöver ha barnvagnen, om vi tar barnvagnen så vill han bara gå hela tiden men nu när han har en bob så vill han ju åka på den! :P Så det gick ju bättre än vad jag trodde faktiskt men det börjar kännas i magen när man går lite längre, nästan som träningsvärk om jag ska beskriva det tydligt ;)
 
Samuel blev trött efter promenaden så vi gick in gjorde lite lunch och nu vilar han och jag har hunnit duschat och nu funderar jag på att städa i min garderob, vi får se om jag orkar eller om det blir soffläge en stund (vilket det nog blir) ;)
 
 

lördag

Kategori: Allmänt

Började dagen med frukost och sen bar det iväg till barnenshus för att köpa en bob till Samuel och den fick Robin sätta ihop medan jag och Samuel gick runt på gården. Sen åkte vi bob ändå till lunch och sen var vi så trötta att vi (jag och Samuel) var tvungen att sova en stund ;) 
 
Samuel sover nu för natten och jag funderar på vad man skulle ha gjort... Kanske måla byrån som jag satt ihop igår eller så kan man ju bara slöa i soffan som Robin gör ;) Vi får väll se, Ha det bra!

22 feb

Kategori: Allmänt

Alltså jag tror jag har en liten fotbollsspelare i magen, han sparkar på som tusan! När Robin ska känna så får han så kraftfulla sparkar att handen lättar från magen! :O haha. 
 
Igår hade jag en ganska lång rast mitt på dagen så jag for in till stan och köpte lite mammakläder på h&m, ett par byxor, en tröja och två linnen blev det :) Så detta ska jag nog klara mig med... Har gått in i vecka 25 nu, tycker ändå att det går ganska fort men ändå inte haha. "Bara" 110dagar kvar till bf ;)
 
Samuel kan det där med att surra, han är nog inte tyst många minuter på en dag. Det mesta är ju bara svammel men det är så roligt när han börjar härma och kan säga lite mer ord så att man förstår vad han menar :) Favvo ordet just nu är "ja" alltså han säger det så tydligt och han är så gullig när han säger det också! :P
 
 
"Det är roligt att titta på traktorer och lastbilar när dom är och skrapar vägen men när dom försvinner blir jag ledsen och vill att dom ska komma tillbaka! "
 
 

19

Kategori: Allmänt

Idag har jag jobbat och sen var jag och Samuel till bvc på 18månaderskollen. Han fick spruta också, usch vad det tar ont i hjärtat när dom sticker han. Han följer då sin egen kurva och väger nu 10 kg (+ något haha.) och är 83cm lång! ojoj tänk att han bara var 49cm när han föddes...
 
Igår blev det en impulstripp till Ikea med Jessica. Vi var inte hemma förrän nio på kvällen! men roligt hade vi och shoppa gjorde vi! Samuel var så himla duktig inte alls så tjurig som jag trodde att han skulle vara. *stolt* ;)
 

Jag är helt slut i kroppen så ska ta mig till sängen och se lite tv sen sova!
 
Hejdå! :)

vecka 24 (23+1)

Kategori: Allmänt

 
Busungen står i bakgrunden och försöker få ut nyckeln ur nyckelhålet! Vilket han även lyckades med... haha :)

fredag

Kategori: Allmänt

Äntligen fredag igen! :)
 
Vi har redan hunnit vara ute en sväng till dollar och hälsat på pappa och farfar Rolf på kontoret. Köpte väll egentligen inget nödvändigt på dollar lite våtservetter, godis, dricka och hundgodis till Benz :P
 
Har även varit på övervåningen och torkat taket så det är bara att börja måla nu! Fast tror jag väntar med det tills ikväll efter Samuel har gått och lagt sig. Sen hoppas jag att jag får med mig Robin imorgon och kolla på tapeter!! :D
 
Igår var det all<3dag och jag gjorde 3-rätters middag till Robin och jag tror det uppskattades och av Robin fick jag massa olika krämer till ansiktet som jag önskade mig, bortskämd jag vet! :D
 
I onsdags var Robin till Ikea på en taxikörning (jag skulle egentligen ha den körningen men Samuel var ju sjuk) Samuel fick iaf denna fina barnstol och vovven som syns lite på bild. En helnöjd kille iaf :)

13 februari

Kategori: Allmänt

Jag är jämt hungrig nu! haha. Hatar hamburgarreklamerna på tv!  Har iaf varit och handla idag så nu har vi ju så vi klarar oss ett tag ;) lite nyttigt och lite onyttigt blev det väll! :D
 
Samuel är så snabb! Alltså han hinner överallt. Imorse efter han hade ätit välling och jag diskade ur flaskan så hann han till toaletten och kom ut och sa -"ojojoj" jaha vad har du nu gjort då!! Samuel visade mig vad han hade gjort, och det är ju lite svårt att hålla sig för skratt men han hade tagit toarullen och lagt den i toastolen, det går mycket toapapper här just nu! :D
 
Nä nu ska jag äta ett X-antal mackor och sen vila en stund så man orkar med busmaskinen! ha det fint.

12 februari

Kategori: Allmänt

Tisdag idag...
 
Samuel är fortfarande lite sjuk med hosta men febern har iaf gått ner :) Det verkar bli en vabruari denna månad ;)
Tecknade nyss en gravidförsäkring, jag hade aldrig det med Samuel - tänkte väll aldrig på att det kan vara bra att ha men nu har jag då en :)
 
Skitbilen gick inte igenom besiktningen idag! åh vilken skrothög det är... Tänk om man hade råd att köpa en ny bil typ en 2012 ;)
 
Har målat på övervåningen för en liten stund sedan, bäst att passa på när Samuel vilar!
 
Så här fint ser det ut där uppe ↓
 
Där mattan är så ska det vara en dörr men dörren är på målning ;)
 
Denna blårutiga tapet har dom även haft i taket! Snyggt va? :D
 

Varsågod

Kategori: Allmänt

I fredags när jag var i Samuels rum och packade det som vi skulle ha med oss till arvids, hörde jag Samuel sov var i köket säga "go, go, go" (vilket betyder varsågod enligt Samuel). Jag tänkte vad håller han på med, när jag gick ut ur hans rum såg jag detta ↓
 
 
Samuel hade hittat en brödpåse och där stod han och matade Benz med bröd! hahaha, ingen gladare än Benz ;)
 
 
 

10 februari

Kategori: Allmänt

Söndag igen, denna vecka + helg har ju nästan gått för snabbt!
 
Var i Arvidsjaur i helgen och hade det gott, blev bortskämd med god mat ;) Dock så var ju Samuel sjuk och är fortfarande lite sjuk med feber + hosta... Igår var ingen rolig natt då Samuel inte ville sova utan bara grät han var vaken till halv tre till och från, försökte med allt men inget hjälpte. På morgonen upptäckte jag att han tog mot örat och det rann ut "vatten" så det var förmodligen därför han inte kunde sova för han hade ont i örat. Vi får hoppas på en lugn natt inatt!
 
Bebisen sparkade då på som jag vet inte vad inatt, han blev väll också störd i sin sömn och tänkte vad är det där för oljud  ;)
 
Nä man kanske skulle ha gjort någon nytta istället för att sitta vid datorn ;)

onsdag

Kategori: Allmänt

Mammas lillsjukling har 39,5 i feber nu, han är inte så pigg just nu...
 
Syrran med familj har då varit här sen halv två ungefär, syrran har då hunnit få lite större mage än mig (hon har bf sista maj, alltså 12 dagar före mig). Våfflorna satt fint i magen! :)
 
Hade ju tänkt fara till Arvidsjaur i helgen men om Samuel ska vara så här sjuk så är det nog bättre om vi stannar hemma...
 
Nä nu ska jag städa undan i köket och sen lägga mig i soffan! :)

6 februari

Kategori: Allmänt

Vab idag också. Han är inte så piggelin, hosta och snorig men febern har iaf gått ner lite :) Han fick mellis nyss och så fick han gå och vila, det behöver han verkligen.
 
Idag kommer syrran, perra och Willhelm hit, så ska bjuda dom på våfflor hade jag tänkt. Gott!
 
Hur roligt är det inte att titta på inrednings sidor på nätet? Kan sitta i timmar (när jag har tid) och kolla ;) Nu kollar jag mest på barnrum och det finns så mycket fint man kan göra och man får verkligen inspiration! Snart är det dags att måla taket i sovrummet på övervåningen och efter det är det tapet och renoveringsduk som ska upp och sedan målas. Vi måste ju fara och kolla på tapeter också men jag tror nog att jag redan vet vad jag vill ha! :)
 
Nu ska jag också vila en stund så man orkar med en sjuk och gnällig unge resten av dagen. Ha det fint!

sjuk

Kategori: Allmänt

Idag vabbar vi...
 
På morgonen har vi dammsugit, Samuel har såklart också hjälpt till :) Och så har jag äntligen fått upp gardiner i vardagsrummet, det var väll på tiden (har inte haft några sedan jag tog ner julgardinerna).
 
Sen så har Samuel busat på som vanligt, vill inte alls ta det lugnt... Han vägrade dock att äta lunchen så han fick nyss en vällingflaska och sen fick han gå och sova :) 
 
Det blir tydligen pizza till lunch, det kommer nog sitta fint i gravidmagen!
 
Robin har min kamera på jobbet så det får bli halvtaskigamobilbilder tills han kommit hem med den ;)
 

4 februari

Kategori: Allmänt

Oj vad jag hatar gnälliga dagar! Dom kan man gärna spola ner i toaletten! Samuel är sjuk med hosta och feber så det blir nog inget jobb för mig i veckan om inte Samuel blir frisk då. Han har varit så gnällig och mammig idag men det får han väll vara eftersom han är sjuk...
 

Det är tur att man har en Benz som mer än gärna städar upp efter Samuel när han slänger ner mat på golvet! :) Snart har han två stycken att städa upp efter! :P
 
Nu ska jag se lite tv och dricka upp mitt polkagris-te. Ikväll är det ju familjen annorlunda, tycker det är så roligt att se hur andra har valt att leva sina liv, och visst skulle det vara roligt att ha 10 ungar ;)

Brio

Kategori: Allmänt

Vi köpte en syskonvagn igår, mycket nöjda är vi. Det bästa var att säljaren prutade ner priset själv ;) Samuel har provat vagnen och ville inte lämna den så vi ser det som ett bra betyg!
 

Söndag

Kategori: Allmänt

Igår blev det tacos hos oss, jag och Joel fixade maten medan dom andra latade sig i soffan ;) Det var trevligt iaf. Sen var jag och Robin duktiga och fixade lite på övervåningen, målade lite och det kommer bli så fint när det är klart.
 
Samuel har en hemsk hosta, låter inte alls bra så bäst att hålla sig inne och inte anstränga oss för mycket, lättare sagt än gjort när han är en vilding som springer fram och tillbaka vilket inte är så bra för då blir hostan bara värre :/
 
Nä nu blir det lite lunch och kanske man hinner vila lite medan Samuel sover :) ha det fint.

lördag

Kategori: Allmänt

Samuel tyckte att det var morgon halv fem! Men det tyckte inte jag och Robin så han fick en ny blöja, välling och fick vara uppe en stund sen lade Robin han i sängen igen... Han vaknade sen klockan 9 så det var skönt :)
 
Igår kväll hälsade vi på Joel som bjöd på kladdkaka (hans mamma hade gjort den ;) Samuel lekte med deras 3 katter som måste vara dom mest kramgoa katterna som finns inte ens jag är rädd för dom, haha.
 
Nu har Samuel ätit upp sin macka så bäst att ta hand om han och sen väcka Robin så får vi se vad vi hittar på idag :) Vi skulle väll äta middag med Joel så vi får se vart det blir! :P
 
ha det fint!