aannica

Thanks for the memories

tisdag

Kategori: Allmänt

Samuel är på dagis och busar och själv håller jag på att tvätta eller tvättmaskinen gör väll allt jobb medan jag sitter vid datorn ;) haha. Nä men känner mig väldigt slö idag och verkar inte få något gjort heller. Vi skyller på det dåliga vädret tycker jag.
 
Ikväll är vi bjudna till några grannar och grilla innan vi ska gå ner till majbrasan. Men vädret känns ju inte alls på topp, så vi får se hur det blir med det :)
 
Nu är magen hungrig så ska göra mig lunch och sen får vi se om det blir något gjort idag! :)

måndag 2

Kategori: Allmänt

Idag efter jag hämtade Samuel gick vi över till grannen som var klar med Samuels mössa, den var skitfin! :) Samuel lekte med deras yngsta barn som är 2 och 1år medan vi drack kaffe. Det är ju lite svårt att dela med sig när man är liten haha ;) När vi skulle fara hem ville inte Samuel alls följa med och sen när vi var påväg ut så kramade Samuel om dom, det var så himla gulligt! :)
 
Sen så kommer nog Samuel få vattkoppor eftersom vi var där och hälsade på två dagar innan deras barn fick vattkoppor och det är tydligen då dom smittar som värst. Ringde iaf till mamma och hörde om jag hade haft vattkoppor (eftersom jag frågat förut och då visste hon inte) så hon fick leta upp min "sjukdomshistoria" och där stod det att jag hade haft det! :) Skönt eftersom det är väll inte så jätte bra att ha vattkoppor när man är gravid. Så nu får vi väll se om han får det, skulle ju vara ganska skönt att ha det bortgjort :)
 
Har bakat dumlekakor ikväll ;) Så jag hoppas att dom räcker ett tag!
 
Robin har förresten om någon vill veta varit jättejobbig ikväll! Bara busig och jobbig + retig + irriterande ++++ mycket mer haha! :P

måndag

Kategori: Allmänt

Har varit och lämna Samuel på dagis och bilen hos Robin så han kan ta den till mekonomen och ta reda på vad det är för fel på den! :P min lilla skrothög till bil!
 
Igår kväll var vi flitiga och tog ner buskar på framsidan som såg förjävliga ut helt enkelt ;) Nu är det bara några buskar kvar och 3 stora tallar som ska ner! :P
 
Samuel blev jätteglad över sin fyrhjuling och gav Robin en bamsekram och en puss fick han också, gullunge! :) Men jag tror nog att Samuel får ha den ute innan han har kört sönder hela huset.
 
Magen växer (tagen i vecka, 33) jag är nu i vecka 34 (33+4) 44dagar kvar! det är inte alls länge kvar ju!
 
Min navel har även fått ett "tak" haha ;)
 
 

Pappa Robin har shoppat

Kategori: Allmänt

undra om vi kommer ha en glad kille på morgonen ;)

min

Kategori: Allmänt

Åh vad jag älskar denna pojken! ♥ 
 

Söndag

Kategori: Allmänt

Har nyss gjort chokladbollar, tror Robin blir glad när han kommer hem ;)
 
Igår var vi på happy homes och köpte tapet till Samuels rum på övervåningen! Jag är jättenöjd över tapeten dock så var den kanske liiiite dyr, men det är ju Samuel såklart värd! :D Sen var vi och kikade på nya jysk och sen in på barnens hus, men vi hittade inget lite svårt att veta vad man ska köpa också när Samuel inte riktigt säger vad han gillar. Men vi ska iaf köpa en rutschkana (stavning?) när dom får in dom på barnens hus :)
 
Vi var ute en stund igår före middagen och Samuel är då inte blyg utan han går fram till alla grannar som är ute ;) i fredags gick han (jag går givetvis med han) till några längre ner på gatan och dom hade kaniner eller en kanin såg ut som en hare (!) det är då den största kanin jag någonsin sett och Samuel tyckte det var spännande att titta på den (jag med) :D
 
Samuel sover och jag har tänkt ta en kaffekopp och en chokladboll och sätta mig ute på trappen och njuta av solen en stund. Sen ska jag nog ta och klippa Benz klor, skönt att slippa göra det inne nu :)

torsdag

Kategori: Allmänt

Gör ett nytt försök att skriva, bloggen har inte velat publicera mina senaste inlägg!
 
Vi var hos barnmorskan i tisdags! sf-mått; 30, blodtryck 115/65 (känns mer normlat än förra gången) och 8kg har vi lagt på oss! Jag skulle själv bestämma om jag ville fortsätta med järntabletterna. Barnmorskan tycker som alla andra att jag har en liten mage men att den växer ju som den ska och jag följer min egen kurva :) Lite less att alla ska kommentera att jag har liten mage för själv känner jag mig som en flodhäst! Och jag är då betydligt större nu än med Samuel så liten mage: nejnej! :P
 
Dagen började tidigt och Samuel var inte på sitt bästa humör utan bara busig och trotsig, men vi gick ut efter nio och var ute till halv elva ungefär och när vi kom in ville Samuel sova men först fick han i sig lunch och jag tror han somnade direkt han la sig i sängen :)
 
Nu ska  jag dricka kaffe och äta en kaka. Jag bakade faktiskt igår! :) har tänkt göra bullar också men det får bli när Robin är hemma tidigt någon kväll eller nästa vecka när Samuel är på dagis. Energin är verkligen inte på topp just nu.
 
 

onsdag 2

Kategori: Allmänt

Nu verkar det ju funka?? Men nu är jag för arg för att skriva så ha det bra!!!!!

tisdag

Kategori: Allmänt

21

Kategori: Allmänt

Den här helgen har gått fort som alla andra helger... Vi har varit ute och lekt i det fina vädret och Samuel har lekt med grannarna här, det är verkligen många barn här på gatan som är född 2011 tror att på bara våran gata är det 8st ;) så dom kommer nog ha roligt tillsammans. Sen träffade vi en granne som hade fått bebis i januari så det kommer väll bli några 2013 barn på gatan också, roligt! :)
 
Nu på kvällen har Robin varit uppe på övervåningen och fixat, kan ju säga att elen där uppe är inte den säkraste men det ska (måste) vi fixa till! :) Jag har skurat golvet och städat lite så nu behöver man inte ha dåligt samvete över det ;) 
 
Har läst ut den andra boken i femtio nyanser-serien och dom är seriöst beroendeframkallande, har beställt hem tredje och sista boken nu! :P
 
Robin tror att bebis kommer 14/6 (på hans födelsedag) 3600g och 53cm. Vi får se när han kikar ut ;)
 

bebisen

Kategori: Allmänt

När tror ni bebis kikar ut?(bf 12juni) Hur lång och hur mycket tror ni han väger? :)
 
Jag tror han kikar ut den 11juni och han väger nog 3250g och 51 cm lång!

19 April

Kategori: Allmänt

Då var det helg igen då. Alltså tiden går alldeles för fort just nu jag hinner ju inte med!
 
Lämnat av Samuel på dagis och sen har jag varit och handlat, det tar verkligen på krafterna att handla och bära påsarna till bilen. Nu är jag helt slut i kroppen och fogarna känner man av. Tror jag ska lyssna på min kropp och ta det lite lugnt idag innan jag hämtar Samuel, för då är det verkligen full fart igen :)
 
Igår efter jag hämtat Samuel for vi till stan med Jessica och fikade. Jag hade ingen barnvagn med mig och en sak är säker det händer inte igen! Lista på varför man ska ha barn under 2år i barnvagn när man går på stan;
 
1. Det går väldigt långsamt att gå i ett barns tempo.
2. Dom vill inte alls hålla handen.
3. Dom vill inte att man bär dom (kan själv syndromet visar sig tydligt).
4. Dom ska titta på allt och plaska i alla vattenpölar.
5. Gamla tanter stannar och pratar med barnet eftersom att barnet stannar och tittar på tanterna = Man tar sig inte därifrån.
6. Barn som får gå själv tycker det är roligt att trotsa sin mamma och leka "du kan inte ta mig" = Väldigt mycket spring.
7. Det är alltså bara för jobbigt utan barnvagn och speciellt när man är gravid!!
 
Så mitt tips till alla mammor/pappor använd barnvagn på stan! :D
 
 
 
 
 

18 April

Kategori: Allmänt

Nu har vi äntligen internet igen!
 
Samuel är på dagis och själv har jag nyss ätit frukost :) Funderar på att byta dagis till ett som är närmare men tror det kan vara lång väntetid, måste ringa och höra om det.
 
Man kanske skulle ta tag i att göra något idag, igår blev det inte mycket gjort och då känner man sig så lat... Men jag har ju faktiskt redan plockat ur och i diskmaskinen så det kanske räcker för idag? ;)
 
Jag var på stan i tisdags och köpte stövlar till Samuel, en tröja till mig själv och Samuel fick också en, örhängen + ett nagellack :) När jag gick på stan så var det en pojke på högst 12år som stod utanför intersport och spelade dragspel. Det kom en (sur)gubbe som ställer sig och tittar på pojken som spelar och sen frågar han argt "Är det där det enda du kan spela eller?" Pojken ser frågande på gubben och säger "va?" , "Ja du hörde, är det där det enda du kan spela eller?" Pojken får tårar i ögonen och gubben skakar på huvudet och går därifrån.
 
Alltså hallå?!!! Vem säger så egentligen? Tyckte så synd om pojken, visst det är kanske inte det trevligaste att lyssna till men han var 12år en liten pojke, man behöver inte göra som den där gubben gjorde! Åh vad jag hade lust att säga åt gubben!!
 
Nu ska jag försöka få något vettigt gjort, men först ska jag titta runt lite på internet ;) - sen har jag ju en bok som lockar väldigt mycket så jag kommer säkert hamna i den och då får jag verkligen inget gjort! :P

rummet

Kategori: Allmänt

Före;
 
Efter;
 
 
Jag är nöjd! :)

16 APRIL

Kategori: Allmänt

Vårat internet funkar fortfarande inte! Skulle väll komma en tekniker på torsdag och kika på vad som kan vara fel... Tur att Robin glömde internet-stickan så jag kan surfa lite ;)
 
Just nu har jag graviditetspenning och i veckan ska Samuel vara på dagis 9-14, bra för både han och mig då jag kan vila och ta det lugnt och han kan busa och springa av sig! :) Fast igår kom det hem en väldigt trött kille som inte hade sovit något på dagis så jag la han i sängen när vi kom hem och han blundade direkt han slog i kudden och somnade! Hoppas att han sover på dagis idag då kan vi hinna förbi grannen innan middag och kolla lite tyger till Samuels mössa som hon ska sy :)
 
Idag ska jag städa i tvättstugan, det är så himla dammigt där! Och så hade jag tänkt hinna till stan och kolla på några stövlar till Samuel och kanske något till mig själv också ;)
 
Förresten så är ett rum klart på övervåningen nu med lister och allt! :D Vi har nu påbörjat det andra barnrummet (Samuels rum) och vi får väll se om vi hinner klart med det innan bebis kikar ut, men det tror jag för det är inte alls lika mycket jobb i detta rum (tycker jag) haha :P
 
Det är bara 57dagar kvar till bf, det går fort nu!

11april

Kategori: Allmänt

Vi har inget internet just nu så det kommer inte bli så mycket uppdateringar!
 
Igår var jag hos bm och det var ett kort besök hon kollade blodtryck, mätte magen och så lyssnade vi på hjärtat :) Jag tyckte att mitt blodtryck var lågt (95/75) men det var tydligen bra enligt bm. magen hade växt, sf-måttet är nu
28. Alltid lika roligt att lyssna på hjärtat och Samuel är så duktig när han följer med han bara står där och tittar på vad bm gör :)
 
Idag ska vi iaf ut i det fina vädret och sen skulle kanske syrran komma förbi :) ha det fint!
 
 

städa städa :)

Kategori: Allmänt

Lista

Kategori: Allmänt

Alla verkar ju göra dom här listorna så då gör jag med det ;)
 
När fick du veta att du var gravid? 10 oktober tog jag 2 test som visade +.
Hur reagerade du?  Jag blev glad såklart :)
Vilken vecka är du i nu? 31 (30+1)
När är bebisen beräknad att komma? 12 juni.
Är detta ditt första barn, eller har du fler?  2:a barnet :)
Är du tillsammans med barnets far? Ja
Bor du själv? Bor med Robin, Samuel och Benz.
Vad har varit den största förändringen för dig? Ehm, vet faktiskt inte... Kanske att orka leka med Samuel när man mått som sämst.
Vet du/ni vilket kön det är på bebisen? Ja det blir en pojke till, jag och Robin skulle nog inte kunna stå ut med nyfikenheten att inte veta kön ;)
Har du haft några bekymmer? Ex illamående, ryggvärk osv? illamående, lite foglossning och halsbränna från h-vete!
Har du känt några sparkar? Ja det sparkas på i magen :)
Om ja, när var första gången? Julafton! :)
Har du/ni något namförslag än? Ja det börjar på L ;)
Har du hittills haft några begär? Hm, lakrits kanske hehe.
Hur mycket har du gått upp i vikt? 7kg.
Var det en planerad bebis? Ja och nej, vi blev då inte förvånade eftersom man vet ju vad som kan hända om man inte skyddar sig ;)
Hur många av dina vänner har barn? Ehm typ 3?
Hur många av dina syskon har barn? Min syster har 2 (snart 3) barn.
Hur många barn vill du ha? 4st och Robin vill bara ha 2 så kanske blir 3 då? ;)
Hur mycket saker har du/ni kvar att köpa till bebisen? Blöjor och nappar.
Kommer du att amma? Ja, det är ju det bästa för bebisen men usch så tråkigt det var med Samuel som skulle äta i 1h varje gång! Då blir man lite less faktiskt ;P
Hur känns det då du tänker på att du ska bli mamma? Eftersom att jag redan varit mamma i snart 2år så känns det som vanligt men det ska bli spännande att bli 2barns mamma, det kan nog vara en stor omställning :)
Oroar du dig inför förlossningen? Nä, det går som det går... Är mest orolig för hur jag kommer klara mig utan Samuel i 2-3 dagar, jag som aldrig har lämnat bort han en hel natt :P
Vad längtar du mest efter? Att hålla i våran lilla bebis! :)

torsdag

Kategori: Allmänt

Blev visst att fara till Arvidsjaur i helgen även om päronen drar till fjällen, bror skulle också komma till arvids så då far vi med! :) Vi åker på lördag förmiddag och då blir det väll marknad när vi kommer fram! :P munkar!! haha.
 
Idag har vi varit ute en stund och lekt, blev bjuden på kaffe av grannarna så vi satt ute på deras trapp i det fina vädret och barnen lekte med varann :) Det var riktigt skönt ute.
 
Nu är rummet nästan klart på övervåningen, Robin har köpt taklister så snart är det färdigt! :P

nöjd kille i skoterpulkan

Kategori: Allmänt

 
 

4april

Kategori: Allmänt

Börjar bli sjuk :( usch inte roligt alltså...
 
Samuels läpp har gått tillbaka till sin riktiga storlek, tur att den gick ner så fort :) Han har fortfarande lite sår på läppen men annars ser det bra ut och jag tror inte tänderna tog skada, men dagis tycker att jag ska skriva under en "skadeanmälan" om det skulle bli något i framtiden med tänderna... Har försökt hitta blanketten men inte lyckats så får fråga på dagis om dom kan fixa den :)
 
Funderade på att fara till arvids ihelgen men mamma och pappa ska kanske fara till fjällen så om dom far dit orkar jag då inte fara. Fast det skulle ju vara roligt att fara på marknaden och kanske hinna träffa någon :) Vi får se hur vi gör...
 
Går in i vecka 31 idag! Hej och hå vad tiden går :) 69 dagar kvar till förlossningen... kanske skulle ha tagit en bild på magen, den har faktiskt växt jättemycket tycker jag :P
 

tisdag

Kategori: Allmänt

Påsken är över och vi spenderade den i stugan. Benz har fått springa av sig riktigt mycket varit lös hela tiden, Samuel har gått omkring i snön och åkt bob nedför den stora backen med pappa Robin, åkt skoter har vi också gjort och det tyckte Samuel om (såklart) han som gillar allt som låter. Bilder kommer (kanske).
 
Idag när jag hämtade Samuel från dagis så sa dagispersonalen att jag inte skulle bli chockad när jag såg min son, - jaha? jag tänkte att han har väll fått ett blåöga eller en bula i pannan men när jag ser lillstackaren så har han ju världens fläskläpp :/ Såg inte alls skönt ut började ju nästan gråta när jag såg han, men det verkar inte alls störa han och Samuel äter som vanligt bra och det enda han säger är -"blä" när han slickar sig runt munnen... Hoppas att läppen går ned i storlek snart för den är just nu säkert 3ggr större!
 
Annars så har jag halsbränna och en allergisk reaktion som kliar väldigt mycket! Så just nu tycker jag inte om att vara gravid, nu får bebisen gärna komma ut! :P Han ligger förresten med huvudet ner och tydligen ganska långt ner enligt bm, men det behöver ju inte betyda att han kommer ut innan bf, men man kan ju hoppas att han gör en Samuel och kommer  3 veckor tidigare ;)