aannica

Thanks for the memories

30maj

Kategori: Allmänt

Nu har jag varit nog duktig för idag! plockat ur diskmaskinen, pantat flaskor, handlat, dammtorkat i v-rummet och köket, moppat golvet (Benz löser ju förjävligt med hår just nu!), tvättat + hängt upp tvätt och vikt tvätt! Nä jag har nästan varit för duktig ;) Visst ska jag egentligen bara ligga i soffan och vänta på att ungen vill komma ut? :P
 
Värmen fortsätter och jag lovar att så fort jag har krystat ut denna unge så kommer det vara skit väder hela sommaren! Går in i vecka 39 idag (38+0)!
 
När vi var i arvids så klippte mamma Samuel, hon tyckte att han hade så långt hår och nog hade han väll det! :)
före;
efter;
 
Det blev jättefint, och fick godkänt av både mig och Robin så mamma får nog bli Samuels frisör ;)

29 maj

Kategori: Allmänt

Det är två veckor kvar tills bebisen är färdig för att komma ut! 14 låååånga dagar känns det som. Jag hoppas att det ska komma lite regn och bli svalare så att man kan sova på nätterna utan att vara fast klibbad i lakanet när man vaknar! Nä nu är jag L.E.S.S!! Kom ut snarast lilla bebis!
 
Att jaga runt efter en (snart) två-åring börjar bli lite tungt också! Han är snabbare än sin mamma och det vet han! Tur att vi har en bärgningsbil på baksidan, där kan jag sätta han när jag vill vila en stund! :D haha.
 
En kaffekopp och lite lugn och ro innan man hämtar busungen från dagis! :)

28maj

Kategori: Allmänt

Har varit hos bm, och allt såg bra ut. Bebisen är ju fixerad så nu hoppas vi på att han vill komma ut snart! :) 12kg har vi även gått upp och mer ska det säkert bli innan han vill komma ut :P Tur att det försvinner en hel del kg efter förlossningen! Sf-måttet var 33. blodtryck 110/70 så helt okej :)
 
Igår var vi ute och lekte tills Samuel skulle gå och sova för kvällen! Var bara in en snabbis och åt middag. Sen på kvällen fixade vi (Robin) på övervåningen, nu är det bara lite duk som ska upp på väggarna och sen ska det målas och tapetseras :)
 
Nä nu ska jag äta lunch! :)

27maj

Kategori: Allmänt

Samuel är på dagis och jag har målat taket på övervåningen, nu är det bara ett varv till sen är det klart. Känns som att vi måste göra ett ryck i veckan där uppe :) Jag blev iaf helt svettig efter att ha målat (haha) och jätte trött är jag nu... Det känns att man är i slutet av graviditeten.
 
Jag måste nog vila en stund nu så jag orkar med Samuel när han kommer hem från dagis! :)
 
Min lilla pippi :)

söndag

Kategori: Allmänt

Idag är det alla mammors dag! Vi har firat med tårta och så fick jag en blombukett och en orkidee (stavning på den? haha) Samuel valde tydligen blombuketten ;) den var jättefin! Själv skickade jag ett blommogram till min mamma :)
 
Idag har vi varit ute mest hela dagen, när ska detta toppenväder försvinna? Känns som att regnet är nära... Spelade lite boll med Samuel och så var vi över till grannen och lekte en stund :) Samuel hade så tur att han fick lunch där också det bjöds på blodpudding en favvo! Det är otroligt hur skitig Samuel kan bli på bara två dagar! Fast det är kanske inte så konstigt när man sitter i blommrabatten och gräver ;)
 
Nä nu ska jag ut och städa upp efter Samuel, ha en trevlig morsdag! 
 
 

24maj

Kategori: Allmänt

Alltså jag trodde att bebisen skulle sparka sig ut imorse, han tryckte med huvudet neråt 3ggr på rad och det var så himla obehagligt! Sen så går jag runt och oroar mig att vattnet ska gå haha mest för att det är så obehagligt att inte ha någon kontroll när det börjar rinna! Jag hoppas att värkarna sätter igång före vattnet hinner gå denna gång :)
 
Hade egentligen en tid hos bm idag men när jag kommer dit säger dom att hon har gått för dagen och att jag inte har någon tid inbokad idag eller någon annan dag! Så hon i receptionen skulle skriva en lapp att barnmorskan ska ringa upp mig på måndag...
 
Har hämtat Samuel från dagis och han hade inte sovit något så han somnade i bilen på väg hem och sov hela vägen fram till sängen ;) Så han får sova ett tag för jag har inte tänkt ha en tjurig unge ikväll! Har också märkt att Samuel måste vakna av sig själv för att vara på bra humör! Om man väcker han är han helt omöjlig och gråter för minsta lilla och ingenting är bra! Han släktar kanske lite på sin mamma fast jag gråter då inte om någon väcker mig (haha), jag blir bara lite tjurig ;)
 
Ikväll ska vi grilla och sitta ute och äta! mysigt! Har köpt efterrätt också :)
 
Sånt här fint väder har vi haft nästan hela veckan! :) Samuel satt väldigt stilla när han åt sin glass och man såg att han njöt av varje tugga! :)

sommaren är här!

Kategori: Allmänt

Kände för att vara lite sommarfin idag :)
 
 

fredag

Kategori: Allmänt

Igår var jag och hälsade på syster och lilla Nathalie (vet inte hur dom kommer stava namnet ;) och nog är dom då små, storlek 56 var för stort på henne :P Sen så skulle ju Ida bli intervjuad för att det är morsdag på söndag och självklart kommer jag innan intervjun är över så då hamnar jag också med på bild och i tidningen! Dock säger jag inte vilken tidning ;) hehe.
 
Vet inte vad man skulle ha hittat på idag, Samuel är ju på dagis till två så man kanske skulle gå på stan och titta :) Skulle ha varit till jysk och köpt en dynbox men dom har ju typ aldrig något hemma i butiken...
 
 
Är idag i vecka 37+1 om det blir som med Samuel så kommer bebis imorgon ;) hehe önsketänkande... Tror att jag kommer att gå nästan hela tiden ut, så jag får vänta ett tag till :)
 
kram på Benz :) Benz blev 3år i onsdags!

magen i vecka 36+4

Kategori: Allmänt

Imorgon går vi in i vecka 38, (37+0)

tisdag

Kategori: Allmänt

Jag har nu packat klart BB-väskan, jag ska vara förberedd denna gången ;) och jag lovar att bara för att jag är redo så kommer jag gå över tiden! Köpt blöjor idag och nog är dom då små om man jämför med Samuels storlek.
 
Ikväll har vi varit ute och "faffa" kom förbi en sväng också. Robin är duktig ikväll och klipper gräset, det tvär växte ihelgen det gick så himla fort! :P Sen skulle han väll olja in utemöblerna också, tur man har en händig man ;)
 
Vet inte vad jag skulle ha hittat på ikväll, kanske ta hand om tvätten - det får bli mitt mål för ikväll. 
 
Ja just ja, systers lilla flicka föddes för en timme sedan! :D Grattis till dom! åh vad avis jag är, jag vill också ha det bortgjort! 22 dagar kvar idag och det känns som en evighet. haha lite konstigt hur fort det kan skifta från att man tycker att det går jättefort till man tycker att det går så j-vla lååååångsamt! ;)

20 maj

Kategori: Allmänt

Varit i Arvidsjaur och hälsat på ihelgen, träffat familj och vänner mycket trevligt! :) Skönt med lite värme också även om man klagar att det är för varmt ;) Inatt kunde jag då inte sova för det var så himla varmt inne och det hjälper ju inte att man har en klängapa på sig så jag flyttade till soffan inatt, mycket skönare ;)
 
Idag har vi hunnit vara ute och leka, det är då soligt och fint idag också men inte lika varmt :) Efter Samuel har vaknat ska vi nog gå ut igen.
 
Syrrans vatten har gått och jag är inte alls avis ;) haha jo ganska avis! Jag är så less nu på att vara gravid och att inte kunna röra på mig ordentligt! Känner mig som en flodhäst! Tur att det inte är så många dagar kvar nu! Tänk att snart är man moster igen också! åh hur mycket kommer man inte längta efter ens egen bebis när man träffar syrrans för första gången? menmen den som väntar på något gott..... :)
 
 

onsdag

Kategori: Allmänt

Vattkopporna förökar sig väldigt fort! I måndags hade han 4st kanske nu är det fulla magen, ryggen, ansiktet och benen, lillstackaren har tillochmed vattkoppor i öronen. Det kliar då inte för han och det är ju bra :) men det kommer väll det också.
 
Har inte haft mycket energi de senaste kvällarna, det har varit soffläge efter Samuel har gått och lagt sig. Men Känns som att man skulle ha tagit tag i övervåningen ikväll så att det händer något, skulle vara skönt att ha barnrummen färdiga innan bebis kommer :)
 
Nu ska jag äta lunch och sen ta tag i lite städning (kommer antagligen inte att hända men man kan ju iaf skriva att man ska göra något vettigt istället för att skriva sanningen; ligga i soffan och lata sig tills Samuel vaknar ;)

måndag

Kategori: Allmänt

Dom ringde från dagis och nu har Samuel fått vattkoppor, så jag har hämtat han och nu ligger han och sover. Hoppas att det kommer gå bra för han med vattkopporna och att dom inte kommer klia så mycket på nätterna :)
 
Har då varit och klippt mig så känns skönt att ha det gjort, blev jättenöjd :)
 
Så denna vecka blir det nog bara att vara inne får se om vi far till Arvidsjaur på fredag. 
 
 

13maj

Kategori: Allmänt

I helgen har vi badat på havsbadet, krattat och lekt med Samuel både inne och ute :)
 
På havsbadet var det kallt i vattnet! Det var kallare i barnpoolen än i stora, hur konstigt är inte det? Dom är snål med varmvattnet! I bubbelpoolen var det iaf varmt och skönt så vi satt där och det var Samuel nöjd med :) Sen blev det en glass innan vi duschade :) Det var ganska jobbigt att duscha med Samuel eftersom att han inte ville att man skulle släppa ner han så jag fick stå och hålla i han hela tiden så vi duschade en snabbis bara.
 
Igår var det toppen väder så det blev mycket utelek och trädgårdsjobb ;) Så jag var helt slut klockan åtta och innan nio sov jag nog! hehe.
 
Jag har skjutsat Samuel på dagis så jag ska nog bara ta det lugnt och vila tills jag ska hämta han, eller jag ska då beställa en klipptid idag det är mitt mål för dagen ;)
 
 
30dagar till bf idag!
 

10maj

Kategori: Allmänt

Det känns att sommaren snart är här! om man nu inte tänker på att det regnar förfullt ute just nu. Snön är borta och gräset skiftar färg från brunt till grönt, hur underbart är inte det? Snart är det sommar och snart har vi våran bebis ♥
 
Idag ska vi nog fara och bada på havsbadet efter Robin slutat jobba, har varit och köpt badblöjor till Samuel så vi får se om han tycker lika mycket om att bada på badhus som i badbaljan ;) Dock så brukar det ju vara ganska kallt i vattnet men hoppas det går bra ändå :)
 
Nä nu ska jag vika lite tvätt och sen vila en stund på soffan innan Samuel vaknar. Ha det bra!
 
 
 
 

Torsdag

Kategori: Allmänt

Vi myste i sängen imorse hela familjen och det var jätte mysigt tills Samuel nös Robin i örat (hahahhahaha) då sparkade Robin ut oss ur sängen ;)
 
Idag går vi in i vecka 36(!). Jag har börjat packa i BB-väskan, denna gång ska jag vara förberedd! :)
 
Här är Samuel 1dag ♥ tänk att han snart blir storebror och fyller 2år i sommar, mitt lilla hjärta! <3

7maj

Kategori: Allmänt

Hejhopp tisdag var det idag va? Har inte så stor koll på dagarna just nu.
 
Vi har varit ute en sväng på rusta och där köpte jag egentligen inte så mycket bara kollade vad som fanns och vad man kan behöva ;) Såg några tapeter som var ungefär som dom som vi beställde via happy homes men flera 100-lappar billigare så tror vi lämnar tillbaka dom tapeterna och köper dom på rusta istället ;) Fast Robin får lämna tillbaka dom, jag är för feg :P haha.
 
Vi har även hälsat på pappa Robin på jobbet och varit hos barnmorskan. Allt såg bra ut och bebisen har sjunkit ner ytterligare och huvudet är fortfarande nedåt. Blodtryck 100/65, sf-mått 31 :) hon kollade bara det och så lyssnade vi på bebishjärtat såklart ♥ Jag blir så stolt över Samuel som är så duktig när vi är hos bm, han bara står och tittar på medan hon mäter och känner på magen.
 
Samuel ligger och vilar och jag har inte vilat något idag eftersom jag bara blir tröttare om jag vilar säger Robin ;) Vi får väll se ikväll om jag är piggare :P
 

Nu tror jag att Samuel har vaknat...

6maj

Kategori: Allmänt

Det är ganska skönt att Samuel går och lägger sig vid sju på kvällarna då får man lite egentid innan man själv ska gå och lägga sig :) Det kommer nog vara vid den här tiden som man kommer mysa med bebisen för jag antar att Samuel kommer ta upp den mesta "bebismystiden", Det enda man gjorde med Samuel var ju att mysa i sängen eller soffan och han älskade att ligga på bröstet och sova så det fick han göra lääänge :) Så kommer det nog inte bli nu eftersom Samuel kommer vilja leka i hans rum eller vara ute och leka så mysa får vi ta och göra på kvällarna :P
 
Det är bara 37dagar kvar nu till bf men man kan ju hoppas att han gör en Samuel och kommer 3veckor förtidigt ;) Dock så tror jag ju inte det men hoppas kan man ju.
 
Nä nu ska jag göra mig en kaffekopp och äta en kaka eller en glass iaf något av det... eller varför inte båda? ;)
 
 
 
 

söndag

Kategori: Allmänt

Då var denna helg över. Vi har varit på stan med syster och Willhelm. Vi orkade väll gå runt i 2,5h ink lunch ;) Var också på barnenshus och köpte en kudde till bebis och lego till Samuel :) Ida verkar ha det ganska bra som gravid haha ;) Hon blev lite irriterad på Robin för att han inte gör saker åt mig. Nä det går fortare att göra det själv än att tjata på Robin att han ska hämta något! :P
 
Vi har varit ute nu på förmiddagen och Samuel har lekt med Ingrid som är 3år, hon bor lite längre ner på gatan. Dom har kört bobby-car, gungat, lekt i deras lekstuga och spelat lite bandy :) Även fast dom hade en bobby-car var så skulle Samuel ha den Ingrid hade, det är konstigt det där...
 
Nä nu ska jag passa på att vila medan Samuel gör det, ha det fint!

fredag

Kategori: Allmänt

Filmen som vi såg igår var typ den sämsta på länge! 7 psychopaths - se inte den... Det var ett stort sömnpiller för både jag och Robin somnade. Sen i förrgår såg vi en film killing them softly, och den var då så dåligt filmad så se inte den heller ;)
 
Samuel är på dagis och jag har städat här hemma, nu ska jag bara dricka upp mitt te och sedan fara ut och handla lite mat :) Det blir nog tacos ikväll.
 
Samuel är duktig på att måla själv ;) självklart så måste man smaka på färgen även om han vet att den smakar illa :P

torsdag

Kategori: Allmänt

Min Ernst är helt uppe i krattningen så jag gjorde nyss ett försök att muta in han med en film ;) Han skulle komma på ett tag! :)
 
Annars så har vi ikväll fixat på övervåningen, Robin har satt upp duk på taket och jag har spacklat väggarna, får slipa det imorgon så att dom är färdiga. Känns som att detta rum går snabbare att göra på något sätt.
 
Nu kommer han in så nu ska vi se på film!

bebis

Kategori: Allmänt

Så här gissar ni:
 
Faster Malin; 31/5, 51cm 3050g.
Mattias; 5/6, 49cm och 3100g.
Inger; 5/6, 52cm 3300g.
Moster Ida; 7/6, 52cm 3600g.
Emma; 10/6, 51cm 3480g.
Jag; 11/6, 51cm 3250g.
Robin; 14/6, 53cm 3600g.
 
Vi får se vem som kommer närmast .... Jag vinner! ;D

2maj

Kategori: Allmänt

Samuel är på dagis, skönt när det är så dåligt väder att han kan vara där och busa av sig ;) Annars brukar vi passa på att vara ute när det är bra väder, Samuel älskar verkligen att vara ute och leka. Det är alltid jag eller Robin som får tvinga in han ;)
 
Har iaf fixat på övervåningen, slipat och spacklat. Vi får väll se om det duger när Robin kommer hem. Jag har även tagit kort på hur det ser ut i rummet som vi håller på att fixa (lägger ut dom när jag orkat sätta in korten på datorn;) Sen har jag renbäddat i gästrummet för vi får besök av syster och Willhelm imorgon :)
 
Har hunnit duscha också och nyss ätit lunch så nu ska jag lägga mig på soffan och vila en stund innan jag ska till dagis på utvecklingssamtal :)
 
Bjuder på en bild också.

1maj

Kategori: Allmänt

Igår var vi och kollade på majbrasan! Vi trotsade vädret, det regnade och blåste kallt men Samuel verkade då inte bry sig utan han gick omkring där och hälsade på folk :) Han ville inte alls hem när jag och Robin ville (vi tyckte det var lite kallt faktiskt) så vi fick släpa med han hem.
 
Vi har varit ute en stund på eftermiddagen och Samuel har kört sin fyrhjuling, det går mycket bättre att köra ute. Han är lite skeptisk mot den eftersom han inte riktigt kan styra den men han växer väll i den ;)
 
Robin har blivit trädgårdsmästaren nr1, han både krattar och klipper ner buskar! Han är så duktig så :) min egna Ernst (haha).
 
Nu ska jag städa undan lite i köket, ha det fint :)