aannica

Thanks for the memories

blogga blääääää

Kategori: Allmänt

Tror jag ska lägga ner denna blogg... roligt att gå tillbaka och läsa dock... vi får se... ha det fint!

toorsdag

Kategori: Allmänt

Här blev det morgon klockan 5 så nu sover då Samuel... Skönt!

Vi har gjort halsband och varit ute och lekt. Sen har vi även lekt inne, doktor såklart. Idag var det jag som var sjuk... Vilket jag även är eller börjar bli. -jag som aldrig blir sjuk ;-)

Det är så roligt att se Lucas och Samuel leka "tillsammans", dom kommer nog ha roligt när de blir äldre :-)

Man skulle kanske sova en stund...

oonsdag

Kategori: Allmänt

Idag kom det ett paket till barnen... Jag beställde en doktorväska från jabadabadoo (stavas typ så??) den var så fin! ett + är att nästan alla "tillbehör" är i trä! Dom blir ju lite mer tåliga då och bättre för barnen att leka med. Samuel har lekt doktor och Lucas var självklart försökskaninen ;-) köpte även en låda som jag nog ska ha i Samuels rum :-)

Alltså jag hörde på radion idag... Ni vet låten med magnus uggla - jag och min far. Jag har alltid trott (Robin med) att han sjunger ; där borta vid bilen... egentligen sjunger han där borta vid PILEN!! hahaha låter ju lite mer logiskt om man tänker efter ;-)

Nä nu ska jag göra mig lite kaffe och sen se på netflix! :-)

tiiisdag

Kategori: Allmänt

Alltså Lucas sov hela natten utan att vakna en endaste gång! tror han saknade sin säng ;-)

Idag har jag och Lucas shoppat lite medan Samme var på dagis.

Vi var in på röda korset och kikade lite också. köpte 3 VHS- filmer (landet för längesedan) Hittade en smurfklocka till Samuel också.

På tal om smurfarna... Man vet att man har sett (alldeles) för mycket på smurfarna... När man vaknar och frågar Robin -"men vars är smurfarna då??!!". Robin typ öööööööööh?? haha!

Pojkarna sover redan och Robin bärgar någon lastbil som inte kunde hålla sig på vägen. Jag ska nog slö titta på tv:n. ha det bra!

hemma

Kategori: Allmänt

Åh hade skrivit ett inlägg som jag råkade radera!! skit....

Nu orkar jag inte skriva det igen... sammanfattar det raderande inlägget med att vi är äntligen hemma!! ;-)

ha det fint!!!



fredag

Kategori: Allmänt

Igår kom vi till (ett kallt) Kiruna. Resan gick superbra när vi hade kommit till gällivare så frågade Samuel om vi inte var framme snart! Och då hade vi ändå kört över 20mil ;) Duktig kille. Lucas började "åla" sig när vi hade 2mil kvar. Då var båda barnen less och hade ont i rumpan (jag med) ;-)

Idag har vi varit ute och gått;




Sen skulle Madicken till bvc och vi fick åka buss, Samuel tyckte om att åka bussen men resan till sjukhuset...den resan raderar vi ur minnet! Hemresan gick bättre ;-)

Nu sover barnen och vi ska äta efterrätt! ha det fint! :-)

tiisdag

Kategori: Allmänt

Nu hoppas jag busungarna sover! Lucas tjorvade och Samuel skulle gå på toa hela tiden men efter 4gången sa jag till Samuel att det räcker nu så då somnade han nog direkt. Lucas har nog tänder på g och så är han jätte hes så han har nog ont i halsen också, min lilla bebis ♡

Robin är och bärgar... Det är lite jobbigt att lägga dom själv när man inte har någon backup. Det går bäst om man är ett team ;-)

Funderar om jag skulle orka göra något vettigt ikväll eller om jag bara ska slöa... Det lutar åt det sistnämnda.

Samuel är så söt när han ska ha med Lucas och leka.
s; Lucas kom och lek buss
s; ja Lucas! kryp in här.
s; Åh Lucas! stanna i bussen!!!
s; mamma säg åt Lucas att leka!

Haha inte så lätt alla gånger ;-)

måndag

Kategori: Allmänt

Helgerna går alldeles för fort!..Men snart är det helg igen ;-) då ska vi försöka ta oss till Kiruna haha lär ju behöva gps ;p

Hoppas barnen är snälla heeeela låååååånga vägen! :-)

Lucas är just nu väldigt mammig (har nästan jämnt varit), men nu tycker jag det är värre. Han ska bara till mig och gnäller bara när han är hos Robin och ändå sa han pappa först... Nej (!!) jag är inte bitter ;-) haha.

Imorgon är det dagis för Samme. Jag och Lucas måste fara och köpa nya galonisar till Samuel, han växer så det knakar! Och det är så himla blött ute nu så han måste ha galonisar nu! Sen kommer han inte klara sig med denna overall som han har så måste köpa en större! tur att pappan har pengar ;-) puss på dig ♡

nä nu ska jag nog pallra mig till sängen och se lite netflix! ha det fint.








Lördag

Kategori: Allmänt

Vi åt på pentryt igår! Dom hade 3 lediga bord! Tur... Eftersom vi redan hade farit på golden dragon där det var proppat! Om inte pentryt hade haft plats hade det nog blivit statoil ;) haha. Det vra iaf god mat men hade kunnat äta mera! Samuel var så stressad/trött så han ville hem typ direkt! ;) Tycker ändå att det är lätt att ha med barnen. Än är dom då inte helt omöjliga, det kommer väll den tiden också men just nu går det fint, Samuel satt stilla på platsen ändå tills han hade ätit upp och skulle hem!!
 
Barnen ligger och sover och när dom vaknar ska vi packa lite saker och gå över till grannarna och grilla (!) hur gott är inte det? :D Man brukar ju inte grilla så mycket på vintern så jag lääääängtar ;)
 
Imorse blev vi väckt av en Samuel typ halv sex var väll klockan... Han skulle gå ner och kissa och det tog tid! Sen hör man hur det prasslar och han kommer upp med en piggelin i munnen! Jag sa om du äter upp den där så blir det inget lördagsgodis... Jaha sa han och gick iväg och åt upp glassen! Så inget godis till Samuel ikväll! Sen så tjuvade han godis från skåpet som jag tvingade han att spotta ut! Man blev inte så poppis idag ;) Måste verkligen flytta "godisskåpet" Samuel tar ju bara och dra stolen till bänken och öppnar skåpet... 
 
Nä nu ska jag se lite OS :)
 
Det går så fort.....
 

alla♡dag

Kategori: Allmänt

Idag ska man vara lite extra kärleksfull, eller? haha. Vi ska då iaf "fira" jag tycker det är mysigt att göra något speciellt. Vi ska ut och äta en romantisk middag för 4 ;-) Klart pojkarna får följa det är ju en speciell dag för dom också :P (sanningen är väll att vi inte har någon barnvakt). På tal om barnvakt så är det något som vi haft 3ggr på 2,5år. Sen ikväll ska Robin få sin present; inget speciellt men han som är så barnslig kommer nog tycka det är roligt ;-) Till pojkarna har jag köpt två nallar. Mina fina hjärtan ♡♡♡

Nu ska jag sova en stund brevid Samuel och sen måste vi nog duscha, Samme har varit med pappan i garaget och luktar verkligen garage! Han blir så stolt när man säger att han luktar garage. haha sötunge ;-)

torsdag

Kategori: Allmänt

Sitter i soffan och njuuuuuter av mitt kaffe ;-)

Barnen sover vilket är rätt så skönt för Samuel vaknade 5 och hade inte tänkt sova något mer!

när klockan var halv tio så var vi rätt så uttråkade. vi drog ut på backen och så ringde syrran, då var dom hemma hos oss haha :-) så vi möttes upp på öb och sen fikade vi på trend.

När vi kom hem igen vid tolv så skulle Samuel inte sova... Det ska kämpas in i det sista. men han somnade då i soffan vid ett.

Måste bara berätta dagens bästa...
Jag och Ida står och ska betala. En tant kanske 70år står före och ska köpa ett mobilskal till hennes barnbarn på 10år. Hon vänder sig om och frågar oss.
tant; ni ungdomar kanske kan säga vad det här betyder...
tanten visar upp skalet och det står: F☆☆☆ me im famous.
Ida; det betyder Fuck me im famous...
tant; men åh herregud!! står det så? jag trodde f☆☆☆ bara betydde famous.
Jag och syrran + tant döööör i skratt ;-) Hon gick sen tillbaka och valde ett skal utan någon text "för att vara på den säkra sidan" haha.

söööndag

Kategori: Allmänt

ihelgen har vi inte gjort så mycket. Lekt ute, varit på barnens hus (land heter det ju nu...) skulle egentligen på 2&3årskalas idag men Samuel spydde inatt, så vi stannade hemma.
Vet inte om det var magsjuka för han har då inte alls varit sådär slö som man blir av magsjuka... Han har då härjat på som vanligt ;-) Vi stannar då hemma från dagis imorgon och sen får vi se.

Båda barnen somnade sju så nu har mamman lite egentid. Måste väll fylla i Lucas "boken om mig", att han har sagt pappa... Jag är inte alls bitter(eller??)... Men man kan ju tycka att den som är med dom mest och verkligen tjatar säg mamma,mamma,mamma att det är den personen som ska bli första ordet!! bättre lycka nästa gång ;-)



7feb

Kategori: Allmänt

Barnen sover... Finally! Haha. Samuel har kämpat med att hålla sig vaken sen halv elva. Men nu sover han på soffan :) Lucas är sjuk, snorig och lite feber men annars pigg. Dock så sover han inte så bra på natten nu, hoppas det går över fort!
 
Idag har vi haft besök av grannbarnen, så dom har lekt av sig lite medan jag och deras pappa har druckit kaffe :) Dom leker ju bäst om man bara låter dom vara. Efter dom for hem vid typ halv elva så har Samuel inte varit så rolig utan gjort allt för att hålla sig vaken... Nu ska han då få sova ett tag :)
 
Idag är det fredag och då brukar jag städa lite så att det är "fint" under helgen. Det funkar bra ibland och ibland inte haha ;) Har då slutat att gå runt och småplocka på dagarna utan låter det vara till barnen gått och lagt sig och ta hand om "skiten" då. Varför ska man ens plocka undan leksaker när dom ändå tar fram dom igen? Det är ju som att skotta när det snöar = ingen idé. Ska nog fixa en sån där tavla med texten - Ursäkta röran, vi bor här. haha ;)
 
Får se om vi kanske skulle på nimbys ikväll. Det hade ju varit roligt, både för Samuel och oss ;)
 
Bjuder på lite före och efter bilder...
 
Övervåningen före;
 
 
      Och efter;
 
 
 
Skönt att det är klart och jag är grymt nöjd ;) bara lite småfix kvar :)
 

4feb

Kategori: Allmänt

Varit dålig på att blogga den senaste veckan....
 
Lucas vill verkligen upptäcka världen och snabb har han blivit på att krypa... Just nu kryper han omkring här på golvet och passar på att leka med Samuels leksaker  medan han är på dagis ;)
 
Annars så försöker vi (Robin) få klart trappen! Det går alltså inte fort när man har barn... Blir ett trappsteg/kväll. Nu är det 2st kvar! Det tykcer jag att vi hinner ikväll! :) haha.
 
Igår släppte Samuel ut Benz när vi kom hem fån dagis! S.U.C.K. Bara ta kopplet och leta! Bar på Lucas och Samuel gick/sprang brevid mig och skrek - BENZ!! BENZEN!! KOOOOOOOOOOOOOM!! haha och förtvivlan när Benz sprang iväg när vi nästan hade honom - MEEEEEEEEN ÅÅÅH BENZ!!! FYYYYYY!! KOOOOOOM!!! haha. Fick då tag i han tillslut och trött var jag i armen efter att ha burit på Lucas! :)
 
Idag blir Lucas 8månader! storpojken!! ♥