aannica

Thanks for the memories

tisdag

Kategori: Allmänt

Nyss skjutsat sammebamme till dagis! Han var ju hemma hela förra veckan så han var superglad över att få fara till dagis och leka :) Hans sår i hakan håller på att läka ihop också! bara hoppas att han inte slår upp det nu när det är så halkigt ute...
 
Ihelgen skulle VI kolla på tapeter men Robin dissade mig för jobb och jag som inte hade någon telefon på mig väntade och väntade på att Robin skulle dyka upp på colorama! Efter en timme körde vi till kontoret och fick tag i en telefon så vi kunde ringa till pappan! Inte så nöjd var jag på han!! Men det gick ju över ganska fort ;) hehe. var inte alls lika långtjurig som jag brukar vara eller hur Robin! ;P  Sen blev det lite tårta hos Samuels gammelfarmor! Och tapeter.... Det har jag beställt från internet -kommer bli skitfint!! :)
 
Idag har jag och Lucas tänkt ta oss till stan och kolla lite kläder, köpa present till Willhelm, kanske titta på julklappar och förhoppningsvis möter vi upp Jessica också på en fika!
 
Nä medan Lucas sover ska jag äta lite frukost och kanske hinna måla lite också på övervåningen! ha det fint!
 
kramunge!
 
 
 

18oktober

Kategori: Allmänt

Fredag och vi har haft finbesök idag! Syster och flickorna var hit och hälsade på en stund :) Lucas har sovit sen typ elva? och Samuel sen tolv så dom är nog helt slut efter besöket ;)
 
Funderar på vad vi skulle ha hittat på ihelgen? kanske fara och titta på tapeter ;)
 
Nä nu hann jag inte skriva något mer för nu vaknade Lucas! :) ha det!

kväller

Kategori: Allmänt

Det var tänkt att jag och Robin skulle fixa lite på övervåningen ikväll men han fick bärgning men har iaf varit uppe själv och fixat lite så nu kan målarduken sättas upp i taket!  Tog även ner några lister i hallen och skrapade lite tapet där (bara för att ha något att göra, haha).
 
Lucas och Samuel sover nästan alltid samtidigt nu på kvällarna = skönt! Man hinner få något gjort eller bara slappa i soffan och det är himla skönt :)
 
Sitter och funderar lite på dopet om man skulle ha gjort tårta själv eller vara lat och köpa? Vi blir ändå inte så jätte många... Ska kolla på något recept nu medan jag väntar på att Robin ska komma hem för han skulle köpa lite
gotta ;)
 
 
tjingeling!

17oktober

Kategori: Allmänt

Torsdag och Samuel har varit hemma från dagis hela veckan för han har feber... Så det som jag hade tänkt få gjort medan han var på dagis i veckan har jag inte hunnit med ;) hade tänkt fara och kolla på tapeter köpa målarfärg, byta däck på bilen (inte jag då utan Robin, hehe.) och städa lite på övervåningen, städa har jag iaf hunnit med lite av :) Har även packat ner bebiskläderna (som Lucas har växt ur!) han har redan storlek 74 (kan ha någon 68 fortfarande) på kläderna, det hade väll Samuel när han var 10månader typ ;) haha. Fundera på att sälja lite kläder och bara spara det som betyder något som man bara inte kan sälja! :P
 
Idag har det även snöat! Nu tycker jag faktiskt att det kan bli vinter på riktigt så att man slipper slask! Samuel blev iaf överlycklig och tyckte att vi skulle gå ut! Men surmamma sa nej och då kom tjurungen fram ;) Man måste ju bara älska trots ibland... eller?! Nä jag hade gärna sluppit den fast det finns ju inget som heter trots enligt vissa men jag kallar då det trots när han inte lyssnar, vet att han inte får göra något och gör det ändå!!
DET är trots och kan driva en till vansinne ibland! Men sen gör han något gulligt och då glömmer man bort den för att i andra sekunden bli påmind om den igen! ;) Älskadeunge!
 
 

15oktober

Kategori: Allmänt

Vilken natt det har varit...
 
Lucas har varit jättetäppt i näsan så han har inte riktigt kommit till ro och Samuel han tyckte det var morgon klockan 03.00! Vi fick turas om att följa han till sängen (även om Robin är bombsäker på att han fick gå alla gånger, haha.) Tror klockan var efter fyra närmare halv fem då gick jag upp med Samuel och vi satte oss i soffan och tittade på smurfarna och när filmen nästan var slut så gick jag och väckte Robin så att han fick gå upp en stund så jag fick sova lite till iaf!
 
Samuel har ju lite feber så det kan ju ha varit därför han gick upp... Men han har då lika mycket energi för det! Han gick och la sig för att vila vid halv elva och sover fortfarande så han är nog lite trött iaf ;)
 
Jag har lite ont i huvudet så ska ta en alvedon och lägga mig i soffan en stund!
 
 

söndag

Kategori: Allmänt

Veckorna går så himla snabbt, och nu var det söndag IGEN!
 
I torsdag fick jag ett sånt där samtal som man inte vill få från dagis - "Samuel har ramlat och slagit i hakan, du måste komma hit och kolla om du tror att det behöver limmas" (PANIK) Usch jag tycker verkligen inte om öppna sår eller blod så jag halvgrina på vägen till dagis samtidigt som jag ringde till Robin och sa att han måste möta upp oss på vårdcentralen om vi måste dit!  Jag tog mig iaf modet att kika lite på samuels sår (han satt och åt lunch som om ingenting hade hänt!) och jag såg att det glipade (svenska?) , det var det enda som jag behövde se... På vårdcentralen tog dom omhand om oss direkt (naturligtvis var furunäset stängt så vi fick fara till ceder ist, kanske ska byta vårdcentral!!) Samuel låg jättestilla medan sköterskorna rengjorde och limmade, jag satt i en stol lite på avstånd med Lucas medan Robin fick sitta bredvid Samuel. Efteråt fick Samuel två leksaksspindlar för att han hade varit så duktig ;) Sen körde vi hem och Samuel somnade i bilen så fick bära in han och lägga han i sängen, allt detta från vi kom in till vårdcetralen tills vi var hemma tog 45minuter! Alltså supersnabbt :)
 
Här ligger han och väntar på sköterskorna;
Plåstrerna som måste bytas säkert 2ggr/dag för att Samuel är där och pillar, huvva får ont i magen så fort jag ser på det!  (Robin får byta dom flesta gångerna!)
 
Ihelgen har vi inte gjort så jättemycket... Vi har bockat av några saker på göralistan på övervåningen! Även Satt upp målarduk i taket så nu är det bara måla ;)
 
Nu sover barnen, Robin sitter och ser på tv (säkert discovery...) och jag ska göra mig något till lunch! Ha det fint!
 
Lucas ♥ gröt!
 
 
 

9 oktober

Kategori: Allmänt

Lucas sov hela natten! wiho!! från typ åtta på kvällen till halv sju på morgonen! Samuel gjorde morgon halv sex, så vi satte oss i soffan och kollade på smurfarna! :) Ändå bra film! Dock så börjar jag bli liiite less på den ;)
 
Sen så har jag skjutsat Samuel på dagis och fixat lite på övervåningen i vårat sovrum, det kommer bli så fint! :) Nu ska det upp lite målarduk på väggarna och tak sen målas och tapetseras (måste bara bestämma tapet också), sen nytt golv och lister! :) Och när det är färdigt så är det bara hallen uppe och trappen kvar! Sen så kan vi flytta upp ;)
 
Nu ska jag nog lägga mig i soffan ett tag innan Lucas vaknar :) Senare idag ska vi träffa prästen och prata om Lucas dop! :)
 
liten Lucas! ♥
 

6oktober

Kategori: Allmänt

Söndag och denna dag blir ju nästan bara bättre och bättre ;) Har beställt hem vinterskor och jacka till mig själv =nöjdmamma!
 
Vi har varit ute på förmiddagen, Samuel har åkt traktor och Lucas har sovit i vagnen. Sen har Samuel även hunnit leka med Lo och Milou, så Samuel var lagomt trött efter lunchen så nu sover han och Lucas han ville sova lite mer när vi gick in så nu ligger han i sängen och sussar istället :)
 
Och ungefär där tog min lilla egentid slut för nu vaknar gladskiten! ha en bra söndag! :)

lördag

Kategori: Allmänt

Fick sovmorgon till halv nio! Robin gick upp med Samuel klockan sex, så jag och Lucas sov vidare; skönt! ;) Sen när jag gick upp så satt Robin och Samuel och åt chips i soffan(!) kanske inte det bästa på morgonen (men han hade iaf fått frukost före sa Robin, haha. ;) Nu sover båda två så då får jag ju lite tid att blogga också!
 
Idag har vi inga planer alls så det blir nog en väldigt lugn lördag med lek och bus. Ska försöka hinna skriva några rader i Lucas babybok också  = jag älskar att skriva och pyssla på med babyböckerna! Hoppas dom uppskattar det när dom blir äldre :)
 
Nä det var nog med uppdatering nu ska jag dricka kaffe och skriva lite i babyboken!
 
Samuels nya lek - "skinen (grävmaskinen) lastar grus (benzmat) på dumpern"
 
Tycker Lucas är så lik Samuel (som liten) när han sover!
 
eller kanske bara jag som tycker det? Samuel som liten ↓
 
 
 
 

4oktober

Kategori: Allmänt

Nu chockar jag t.om mig själv!
 
Här på sjöhagevägen gjorde vi morgon 05,50. Ändå mysigt att bli väckt av Samuel (som har världens bästa morognhumör) Även om man ibland (läs ofta) vill dra täcket över huvudet och bara få 5minuter mer sömn!
 
Vi startade morgonen med att se film (chuggington) 10minuter/avsnitt är ganska lagomt och Samuel har ro att se på det :) Sen har vi även hunnit duscha och ungefär NU! vill Samuel att jag ska komma till hans rum så bara gå och leka då!
 
 
 
 

3 okt

Kategori: Allmänt

Chockar igen med ett inlägg ;)
 
Föräldramötet gick fint, var ett årsmöte då personalen tog upp saker som kommer hända och vad dom gör på förskolan och sådant :) Lite långtråkigt och trött var/blev man, är ju inte så van att sitta still så länge haha :P Det ska även bli fotografering så himla kul! Det blev ju inte förra året...
 
När jag hämtade Samuel idag från dagis så hade han gjort ett armband! så himla sött :) Ska nog köpa hem lite pärlor så vi kan sitta och pyssla lite!
 
Alltså vad är det som händer med vädret?! det är ju hur fint och varmt som hellst!... Klär Samuel alldeles förmycket på morgonen ;) Har nog redan vinter i mitt huvud... Efter maten blir det nog att gå ut en stund och leka, man måste passa på medan det är varmt och skönt :) Även fast det är väldigt jobbigt att klä på både Lucas och Samuel själv! När man har klätt på Samuel så vill han ut direkt men då har man ju Lucas kvar som man ska klä på och då tar Samuels tålamod slut efter typ 2minuter! Om jag börjar klä Lucas så blir ju han så varm så då blir han tjurig... Så det spelar som ingen roll vem man börjar med för det slutar alltid med att någon blir ledsen, men när man väl är ute så är det ju skönt! ;P
 
Nu ska jag och Samuel se (försöka se) en film som jag köpt idag! ha det fint :)

2 oktober

Kategori: Allmänt

Det är visst några som fortfarande tittar in och kollar om jag skriver något ;) hehe.
 
Känns som att bloggen kommer väldigt långt ner i prio-listan, förstår inte hur folk kan ha bloggning som yrke och faktiskt hinna med allt annat som ska göras! Visst det tar kanske inte så lång tid att skriva ett inlägg men man kan ju göra så mycket roligare saker än att blogga ;) MEN det är ju roligt att gå tillbaka och läsa vad man haft för sig så kanske ska försöka ta tag i det här med bloggandet...
 

Så vad händer i mitt/vårat liv just nu?
 
Lucas är verkligen den gladaste ungen som finns han gråter inte många minuter/dag. Vi har haft sådan tur som fått två glada och nöjda pojkar :) Samuel pott-tränar vi och det är väll inte det lättaste när man samtidigt som man ammar Lucas ska hinna springa med Samuel på toaletten! Det blir några olyckor men det hamnar även i toan :P tänk att man kan bli så glad för att någon kissar/bajsar/pruttar på toan, man blir som en crazymama när man sitter där på toa-golvet och klappar händerna för att det kommer en droppe kiss i toan! hahaha! :D Jag har inte så bråttom med att få han blöjfri utan man tar det i Samuels tempo :) 
 
Ihelgen var vi förresten och badade i Öjebyn, dom har tydligen varmbad på helgerna och Samuel tyckte det var jätteroligt efter ett tag (han är lite försiktig i början när det är något nytt) så dit ska vi nog fler gånger, Robin var hemma med Lucas så jag och Samuel fick lite egentid med varann och så var ju Samuels favvokompis Lo med :)
 
ikväll är det föräldrarmöte (när blev jag så stor?) så Robin får väll stanna hemma med Samuel och Lucas så får jag fara och lyssna på infon! Om nu inte någon  kan vara barnvakt :)